Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Kako do civilizovanog raskida
Kako do civilizovanog raskida
BebanaDate: Sreda, 05.10.2011, 23:30 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Kako do civilizovanog raskida

Kada odlučite da raskinete vezu, postoji nekoliko "pravila" kojih bi trebalo da se pridržavate da bi sve proteklo civilizovano. Ipak, ne očekujte da bude i bezbolno.

Ne odlažite raskid

Ako ste svesni da veza više ne funkcioniše, saopštite to partneru bez odlaganja. Svaka sledeća nedelja situaciju će učiniti težom, a vama će biti sve gore i gore. Odlaganje nije fer ni prema vašem partneru, svi zaslužuju iskrenost, naročito ljudi koje smo nekada voleli.

Saopštite partneru da je kraj, ne čekajte da sam primeti

Budite otvoreni, recite partneru šta vam je na duši. Koliko god vam bilo teško i neprijatno da svoju odluku o raskidu prevalite preko usta, morate to da uradite. Nemojte samo promeniti ponašanje u skladu sa svojom odlukom i čekati da partner sam primeti da nešto nije u redu. Čak i ako vam taj put deluje lakše, takav postupak je ružan i niko ga ne zaslužuje, a naročito ne osoba koju ste do juče voleli.

Ne pokušavajte da ostanete prijatelji

Nema nikakve potrebe da ostajete u prijateljskim odnosima sa bivšim partnerom. Ovo naravno ne znači da ne treba da se javite jedno drugom na ulici, ali bilo kakvo viđanje na ručku jednom u mesec dana ili povremeni telefonski razgovori potpuno su nepotrebni.

Ne raskidajte neprijateljski

Ovo zapravo znači da ne smete biti okrutni i sarkastični. Budite iskreni, ali pristojni. Pokažite poštovanje prema partneru sa kojim ste sigurno proveli mnogo lepih trenutaka.
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Kako do civilizovanog raskida
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: