Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Seks je kao smeh
Seks je kao smeh
BebanaDate: Nedelja, 18.09.2011, 22:05 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Seks je kao smeh

Efekti te dve aktivnosti blagotvorni su na fizičko i psihičko zdravlje, a garantuju i stabilnu i srećnu zajednicu

Seks je kao smeh

Jačajte bračnu zajednicu... Smeh i raspoloženje pomažu da se održi vatra u seksualnom životu

Iako su potpuno nepovezani, seks i smeh imaju više od nekoliko zajedničkih stvari. Donosimo zanimljiv pogled na faktore koji povezuju mnogima omiljenu aktivnost i „najbolji životni lek".

I seks i smeh deluju opuštajuće

I smeh i seks prate niz biohemijskih reakcija koje smanjuju nivo hormona stresa - kortizola. Obe aktivnosti pomažu ispuštanje endorfina i jačaju imunološki sistem. Endorfini, kao što je poznato, pomažu kod olakšavanja bola, na primer kod glavobolje, artritisa ili migrene. Tokom seksa kod žena se podiže nivo estrogena što utiče na slabije predmenstrualne sindrome.

I seksom i smehom vežbamo

Učinci smeha, seksa i fizičke vežbe na telo gotovo su identični. Sve tri aktivnosti podstiču otpuštanje endorfina te tamo omogućavaju dobro raspoloženje. Dok se smejemo, aktiviramo oko 80 mišića koji jače deluju na područje stomaka. Iako smeh ne može da zameni vežbanje, može da popravi učinke vežbanja. Tokom strastvenog seksa možete da sagorite oko 200 kalorija - isto toliko gubite 15-minutnim trčanjem. Takođe, srce seksualno uzbuđene osobe kuca brže; broj otkucaja može da poraste sa 70 na 150 otkucaja u minutu.

Seks i smeh podstiču aktivnost mozga

Kada se smejmo, mišići lica se skupljaju i opuštaju. Ta aktivnost facijalnih mišića popravlja dotok krvi u mozak, pa se popravlja mentalna aktivnost. Drugim rečima, sposobni smo da razmišljamo inovativno i da brže donosimo odluke. Poslednje studije pokazuju da i seks deluje tako, odnosno da orgazam popravlja nivo inteligencije kod žena.

Zaštitu od prehlade nude i seks i smeh

I seks i smeh jačaju imunološki sistem, pa su zato osobe koje se često smeju manje podložne prehladama i virozama. Isto važi i za seks - osobe koje se seksaju bar dva puta nedeljno imaju u organizmu 30 odsto veći nivo antitela nazvanih imunoglobulin A, u odnosu na ljude koji seks praktikuju ređe.

Seks i smeh kroz faze

O ženskom smehu urađene su opsežne studije. Stručnjaci tvrde kako su tokom smeha i seksa aktivni isti delovi ženskog mozga. Ovo možda objašnjava zašto žene imaju veću seksualnu želju kada se smeju. Evo još jedne zanimljive sličnosti između raznih faza smeha i seksualnog uzbuđenja! Imajte na umu da kod muškaraca, koji se drugačije smeju, ne dolazi do ovih podudarnosti.

Uvod... Kao i na početku seksa, tokom prve faze smeha naš vrat, ruke i grudi počinju da crvene, a telesna temperatura raste.

Razrada... Druga faza smeha slična je ženskom iskustvu orgazma - mišići lica naprežu se sami od sebe, a koža postaje osetljivija. Žene počinju ubrzano i neravnomerno da dišu, oči počinju da suze, pa se zatvaraju.

Posle vrhunca... Kada žene prestanu da se smeju, mišići se opuštaju, telesna temperatura i disanje se normalizuje, a crvenilo se povlači. Ovi simptomi isti su u razdoblju posle samog seksa.

Humor jača bračnu zajednicu

Seksualni terapeuti savetuju smejanje tokom seksa, pod uslovom da nije reč o ismevanju partnera! Smeh i raspoloženje pomažu da se održi vatra u seksualnom životu. Osim toga, parovi koji imaju pozitivan i opušten pristup seksu imaju veće šanse za postizanje orgazma, a samim tim i za snažnu, srećnu i emocionalno zadovoljavajuću vezu.
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Seks je kao smeh
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: