Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Orgazam bez dodira
Orgazam bez dodira
BebanaDate: Nedelja, 18.09.2011, 21:49 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Orgazam bez dodira

Naučnici su pre nekoliko godina započeli snimanje ženskog mozga za vreme orgazma u nadi da će videti šta se događa u tim trenucima i da li je zaista moguće doći do orgazma bez direktnog kontakta sa muškarcem.

"Centri za užitak u mozgu, povezani sa orgazmom, 'uključe se' kod žena koje same sebe dovedu do orgazma kao i kod onih koje za to koriste konvencionalnije metode. Ti isti centri se ne upale kada žena glumi orgazam", pojasnio je dr Beri Komisaruk, autor knjige "Nauka orgazma".

Ispitane žene dovodile su sebe do orgazma na različite načine. Neke su koristile kombinaciju vežbi disanja i fantaziranja, dok su ostale koristile maštu i vežbe za karlicu, piše "Dejli Mejl".

Za razliku od žena, muški mozak sav fokus stavlja na fizički kontakt i stimulaciju prilikom seksa. Muškarcima je bitan kontakt dok je ženama fokus na opuštenosti i manjku nervoze.

"Što su više vežbale činilo se da je postizanje orgazma bilo sve lakše i lakše. Ima još mnogo stvari u vezi sa ženskom seksualnošću koje u potpunosti ne razumemo, a ovo je samo jedan mali deo velike slagalice koju pokušavamo da sklopimo ", izjavio je Komisaruk.

Ako mislite da su ovo samo naklapanja, Džil Morison, četrdesetogodišnja sekretarica, tvrdi drugačije.

"Otkrila sam da se mogu 'mišlju' dovesti do orgazma još kada sam bila u ranim 20-im. Tada sam bila srećno udata i ležala sam sa suprugom u krevetu pre vođenja ljubavi. Nije me dodirivao, ali sam se osećala vrlo opušteno. Doživela sam orgazam upravo tada, bez ikakve stimulacije", kaže ona.

Džil tvrdi da joj to nije bilo i poslednji put.

"S vremenom postala sam sve veštija u dovođenju sebe do orgazma do te mere da ako želim mogu da doživim orgazam samo misleći na njega. Moje telo odmah odgovara. Po mom mišljenju, sve je to u glavi", objašnjava sekretarica.

Skeniranje ženskog mozga tokom seksa pokazalo je da deo koji je zadužen za regulisanje straha, nervoze i emocija smanjuje svoju aktivnost kako se trenutak orgazma bliži, dok je u samim trenucima ekstaze on praktično ugašen što ženu dovodi skoro u stanje transa.

Sudeći po seksualnom terapeutu Poli Hal ovo se dešava zato što žene moraju da ostvare poptunu opuštenost i bezbednost kako bi u potpunosti mogle da uživaju u seksu. Ženska opsednutost izgledom i brojni strahovi i nervoze vrlo lako mogu skrenuti mozak sa pravog puta i tako onemogućiti orgazam.vestionline
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Orgazam bez dodira
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: