Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Vreme je za zabavu » Sta je moderno u Srbiji (*icon-0*)
Sta je moderno u Srbiji
BebanaDate: Ponedeljak, 10.10.2011, 23:40 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
ŠTA JE MODERNO U SRBIJI


autor: Iva Ignjatović
Na postavljeno pitanje može biti odgovoreno na mnogo načina ali ovde nije reč o modi, ovde je reč o načinu života koji mnogi smatraju jedinim.

Šta je ZAISTA moderno u Srbiji. Spisak je dugačak ali mislim da se na prvom mestu nalazi SKANDAL i to ne žuta štampa koja izlazi pod tim imenom vec SKANDAL kao pojava – u politici, sportu, nauci, džet setu, estradi, uostalom dovoljno je pogledati koje su emisije i program(i) najgledaniji.

Činjenica je da ništa ne može proći bez nekog skandala, takođe, ako nešto nije skandalozno onda ne postoji, bar ne za većinu. O tome se ne priča, to nije traženo a protagonisti nisu IN – a u današnje vreme najvažnije je biti IN. To je toliko važno za egzistenciju da pojedinci sami režiraju skandale, i to najviše o sebi – ne bi li na neki način došli do statusa “selebritija” sa “personalitijem” ili “prsonalitijem” jer neki osim poprsja ama baš nista drugo nemaju. Skandal je ono sto se danas traži - po principu bolje da pričaju i loše nego da ne pričaju uopšte. Iz svake situacije, pa čak i one neplanirane (ukoliko stvar ipak nije nameštena, ili se možda otrgla kontroli) mora se izvući maksimum a šablon je uhhh predvidiv do bola: eksplozija emocija gde im nije mesto, kvaziprivatne stvari koje se navodno kriju ali informacije “cure” preko “veoma bliskih prijatelja”, odglumljena povređenost, tuga, čemer, jad… a u stvari sve se svodi na dobro osmišljen PR. Čak se sklapaju dogovori o uzajamnom javnom vređanju gde je sam skandal dovoljan da se na zadatu temu priča, piše i raspravlja mesecima. Garant za to je reakcija javnog mnenja, bilo kakva, a kako danas svako ima mišljenje i ne libi se da ga plasira to je upravo karta na koju se igra. Takve višemesečne priče su u ovom našem univerzumu uspešne, moderne, tražene a protagonist (glavni i sporedni) postaju IN, osporavani su ili podržavani ali u svakom slučaju neizbežni.

Na kraju nameće se logično i racionalno pitanje - da bi danas p(ostao) uspešan - da li je potrebno biti deo SKANDALozne elite. Jer kvalitet, poštenje i vrednoća, ovde, odavno nisu garancija uspeha. A ona priča kojom se teše široke narodne mase - da i bogati plaču – nije baš da pije vodu. Iskreno mnogo je bolje plakati u ferariju nego u nekom raspalom kršu.tags-zB11Moderno,Srbija
Forum » Od Bebe za Vas » Vreme je za zabavu » Sta je moderno u Srbiji (*icon-0*)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: