Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » S druge strane ogledala » Predosecaj i sesto culo (*icon-0*)
Predosecaj i sesto culo
BebanaDate: Ponedeljak, 21.11.2011, 07:53 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Pomoc svestenika iz Vavilona


Jedne veceri, sredinom marta 1982, Herman Hilpreht, profesor asiriologije na univerzitetu u Pensilvaniji, sedeo je u svom kabinetu zamisljen inezadovoljan. Dva parcenceta ahata, dragog kamena, na kojima je bio nekakav zapis, u****o su cuvala svoju tajnu. U hramu Baala, u Nipuru, nadjeno je mnogo slicnih delica ovog kamena, ali njemu su bili jasni jedino crtezi na njima.

Ova dva parceta profesor je smatrao delovima prstena i utvrdio da poticu iz vremena izmedju 1700. i 1140. stare ere. I, posto je na jednom od njih nasao klinastim pismom ispisano "KU", zakljucio je da pripadaju vavilonskom kralju koji se zvao Kurigalcu. Na njegovu veliku zalost, drugo parce kamena vise je upucivalo na one delice koji jos nisu bili razvrstani. Blizila se ponoc, profesor je prekinuo s radom i posao u krevet. Zaspao je brzo i usnio cudan san: ugledao je visoku i vitku sredovecnu osobu u dugackoj odezdi – licila je na svestenika iz Vavilona!

- Podji sa mnom rekao je svestenik dajuci mu znak rukom da ga sledi.

A onda su zajedno poleteli kroz vreme i prostor... da bi najzad stigli u jednu prostoriju s blagom u hramu posvecenom bogu Baalu. Tu se nalazio drveni kovceg za cuvanje dragocenosti, a citav pod u vidu mozaike bio je prekriven parcicima ahata i lapislazulija. Pratilac mu je tada rekao:

- Dva parceta dragog kamena koji te muceo deo su jedne celine, ali to nije prstenje. Medju darovima koje je kralj Kurigalcu (1300. pne) poklonio Baalovom hramu nasao se i jedan zavetni cilindar nacinjen od ahata. Upravo u to vreme mi svestenici dobili smo zadatak da napravimo par nausnica od ahata za statutu boga Niniba. Nasli smo se na muci jer nismo imali vise tog kamena. Nije nam ostalo nista drugo nego da zavetni cilindar isecemo na tri dela. Svaki od tih delova sadrzi deo originalnog teksta posvete. Prva dva prstena upotrebili smo kao nausnice za statuu boga. Dva delica koja upravo proucavas pripadaju njima. Spojis li ih na pravi nacin, videces da sam ti rekao istinu. Treci prsten dobices od ostalih parcica. Ako ih nisi nasao u toku iskopavanja, neces ih nikada ni naci.

Posle ovoga svestenik je nestao. cim se probudio, Hilpreht je navalio na posao... I kad je najzad uspeo da spoji sve delove, dobio je natpis: "Bogu Ninibu, sinu Baala, svom gospodaru Kurigalcu, prvosvestenik Baala poklanja ovo".
(Sylvan Muldoon: "Psychic Experiences of Famous people"]
BebanaDate: Ponedeljak, 21.11.2011, 07:53 | Number # 2
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Da li je svet mogao da bude drugaciji?


Sredinom avgusta 1918. Judzin Lil, novinar iz Amerike, napisao je tekst pod naslovom "Rat 1938" koji je objavljen septembra iste godine u "Magazinu za svakog" ("Everybody's magazine"). Bilo je to pred kraj Prvog svetskog rata, u stvari, rat se zavrsio samo dva meseca kasnije.

U svom napisu, Lil naglasava da ce se Nemacka, ukoliko nije porazena do te mere da nema izgleda da se oporavi, ponovo dici i izazvati jos strasniji rat!

Prolazile su godine i pocele su da kruze glasine kako Nemacka u tajnim skrovistima ima ogromne rezerve oruzja i da priprema neka nova, jos delotvornija sredstva za upotrebu u ratnim uslovima. Posebno su zabrinjavale vesti o tome kako je, pod izgovorom da se radi o sportskim aktivnostima, oko 50.000 mladica ukljuceno u vojne vezbe. Umnozavali su se i "klubovi" aeronauticara, a pilote su u redovnoj nastavi osposobljavali i za vazdusne borbe. Najzad se saznalo i to da Nemacka ima 20 miliona vojnika, dobro naoruzanih i spremnih za akciju…

Sve je to do tancina opisao Lil u svom clanku i to sa zapanjujucom preciznoscu. Pogresio je jedino godinu pocetka novog rata – i predvideo je kapitulaciju Francuske i Velike Britanije pred Hitlerom 1938. u Monaku.
["American history ilustrated", 1976.]
BebanaDate: Ponedeljak, 21.11.2011, 07:54 | Number # 3
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Pakao u mirnom brodogradilistu


Godine 1932. dvojica nemackih novinara, Bernard Haton i fotograf Joahim Brant, dobili su zadatak da obidju brodogradiliste u Hamburgu i naprave reportazu. Posao su brzo obavili, ali u trenutku kada su kolima napustali brodogradiliste zaculi su zvuk aviona, a odmah zatim i grmljavinu protivavionske odbrane. Pocele su da praste i bombe, nastao je pravi pakao. Bernard i Haton odlucili su da se vrate. Na ulazu su zapitali cuvara da li mu je potrebna pomoc na sta ih je ovaj pogledao zaprepasceno. Tek tada su njih dvojica shvatila da unaokolo vlada mir.

cim su stigli u redakciju, odjurili su u laboratoriju da razviju film jer je Brant sve vreme skljocao fotoaparatom, ali na njemu nije bilo nista od onog uzasa. Kada su uredniku ispricali sta su doziveli, on je samo vrteo glavom ubedjen da su previse popili…

Pre nego sto ce izbiti Drugi svetski rat, Haton je napustio Nemacku i nastanio se u Engleskoj. tu je 1943. u novinama video slike vazdusnog napada na Hamburg. I opis i slike odgovarali su onome sto su on i brant "videli" jedanaest godina ranije.
[Bernard Hutton: "On the other side of reality"]
BebanaDate: Ponedeljak, 21.11.2011, 07:54 | Number # 4
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Sklonite veceru dok prodje napad


Za vreme II sv. rata stanovnici Londona postali su, zbog cestih vazdusnih napada na ovaj grad, ako ne ravnodusni, a ono bar prilicno nesmotreni. To nije vazilo i za predsednika vlade Vinstona cercila koji je po prirodi bio hrabar i nije dozvolio da ga zastrase Hitlerove bombe. Ali, nekakav unutrasnji glas vise puta mu je nagovestio opasnost i on je znao da sacuva glavu.

Jednom prilikom dok je vecerao sa trojicom ministara u Dauning stritu 10, tradicionalnoj rezidenciji predsednika vlade u Londonu poceo je vazdusni napad. cercil nije dozvolio da to pokvari veceru. Skocio je i odjurio u kuhinju i rekao kuvarima da sklone hranu i sidju u skloniste, a zatim se vratio gostima. Samo tri minuta kasnije na zgradu je pala bomba i potpuno unistila samo kuhinju!

cercil je imao obicaj da u toku noci obilazi baterije za protivvazdusnu odbranu. Posle jedne takve posete svojim vojnicima, umesto da po obicaju sedne odmah iza sofera, seo je na suprotnu stranu. I dok je automobil jurio mracnim ulicama Londona, negde je eksplodirala bomba. Od vazdusnog udara automobil se opasno nagnuo na onu stranu gde je sedeo sofer i sigurno bi se u brzini prevrnuo da cercil svojom tezinom nije odrzao ravnotezu.
["The unexplained mysteries of mind, space and time", knjiga 2]
BebanaDate: Ponedeljak, 21.11.2011, 07:55 | Number # 5
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Raspucin je mogao da zna


Godine 1925. Lusi Hemon, vidovnjak zvani "Grof", prorekao je engleskom kralju Edvardu VIII da ce ostati bez krune zbog zene koju ce neizmerno voleti. Jedanaest godina kasnije, 1936. umro je engleski kralj Dzordz V i na presto je dosao njegov sin Edvard VIII. Vladao je samo 325 dana, a onda je morao da se odrekne krune jer su vlada i Parlament bili protiv njegovog braka sa Amerikankom Volis Simpson koja je bila obicna gradjanka i uz to dva puta razvedena.

Za Hemona se culo jos ranije kada je novinaru Vilijemu T. Stedu proporucio da ne putuje brodom sredinom aprila 1912. Sted se bavio fenomenima psihe, ali se nije obazirao na Hemonovo upozorenje i ukrcao se na "Titanik".

I mnogo ranije, 1905. Henon je prorekao sudbinu Raspucinu, takodje vidovnjaku. Rekao mu je "da ce umreti od otrova, noza i metka", a grob ce mu biti ledena Neva.

Raspucin je imao veoma jak uticaj na porodicu cara Nikolaja II, narocito za caricu. Ucestvovao je u postavljanju i smenjivanju vojnih zapovednika i ministara koji su 1914. sklopili zaveru protiv njega verujuci da ce, ako ga uklone, spasti monarhiju i dinastiju. Zaverenici su pokusali da ubiju Raspucina nozem, ali nisu uspeli. Dve godine kasnije, 29. XII, knez Jusufov pozvao ga je na veceru u kojoj je bilo i otrova. Posto otrov nije delovao, Jusufov mu je pucao u ledja… I kao sto je Hemon prorekao, na kraju su ga bacili u Nevu.
[Omar V. Garrison: "The encyclopedia of prophesy"]
BebanaDate: Ponedeljak, 21.11.2011, 07:56 | Number # 6
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Deset dana kosmara


Dvadesettrogodisnji Dejvid But poceo je najednom, iz noci u noc, da sanja isti san – prvo bi cuo kako se gase snazni motori, a zatim video kako avion gubi visinu, pada i nestaje u paklenom pozaru. Ovaj kosmar trajao je deset noci zaredom.

Dejvida je san prilicno izmucio i nesto mu je govorilo da ce se nesreca zaista dogoditi. Upravo zato u utorak 22. V 1979. telefonirao je Federalnoj vazduhoplovnoj upravi na medjunarodnom aerodromu u Sinsinatiju da ih upozori, opisujuci do tancina mesto nesrece. Pozvao je cak i jednog psihijatra sa Univerziteta Sinsinati da neko ne bi pomislio da je lud.

25. maja jedan "DC-10" srusio se na medjunarodnom aerodromu u cikagu. Bila je to najveca nesreca u istoriji americkog vazduhoplovstva: poginulo je 275 osoba. I tek kad je sve proslo, strucnjaci su utvrdili da opis mesta nesrece iz Dejvidovog sna odgovara aerodromu u cikagu.

["The unexplained mysteries of mind, space and time", knjiga 1]
BebanaDate: Ponedeljak, 21.11.2011, 07:56 | Number # 7
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Svako ima sesto culo


Prema jednom istrazivanju iz pedesetih godina koje je sproveo V. E. Koks iz cikaga, u vozovima koje je zadesila nesreca toga dana bilo je manje putnika nego obicno. Da bi dosao do podataka, Koks je od zeleznickih kompanija sirom zemlje pribavljao izvestaje o broju putnika u tim vozovima. Zanimao ga je njihov broj u trenutku nesrece, kao i tacan broj putnika vise nedelja unazad. Tako je voz "Dzordzijan", koji saobraca na relaciji cikago – Istocni Ilinois, na dan nesrece 15. VI 1952. imao samo sest putnika. Prethodnih nedelja bilo ih je 68, 60 i 70. Drugi primer odnosi se na voz cikago – Milvoki – Sent Pol koji je u trenutku nesrece 15. XII 1952. imao 55 putnika. U nasumice izabranim danima pre toga bilo ih je uvek preko sto, sto znaci 50% vise nego onog dana kada se nesreca dogodila.
Koks je zakljucio da ljudi, svesno ili nesvesno, u odredjenim prilikama izbegavaju da sednu u voz, autobus, avion...
["Journal of the American Society for Psychic research", 1956]
Forum » Od Bebe za Vas » S druge strane ogledala » Predosecaj i sesto culo (*icon-0*)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: