Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » I Bog stvori Zenu » Zašto žene žele da izgledaju kao Barbika? (*icon-0*)
Zašto žene žele da izgledaju kao Barbika?
BebanaDate: Cetvrtak, 10.11.2011, 21:06 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Zašto žene žele da izgledaju kao Barbika?


Svi znamo da je telo Barbike anatomski nemoguće. Zašto onda neke žene i dalje pokušavaju da dođu do takvog izgleda?Uploaded with ImageShack.us

tracheotomy_bob/flickr

Kejti Halčišnik, bivši model Forda, sada mentor srednjoškolcima u problemima sa izgledom, postala je ljudski dijagram. Pozirajući za fotografa Metjua Rolstona, na svom telu je iscrtala hirurške linije prema proporcijama Barbike.

Kako bi postigla takav izgled moraće da podigne obrve, sredi liniju vilice, operiše nos, umanji obraze i vrat, ugradi implant u bradu, suzi ramena, podigne grudi, uradi liposukciju ruku i stomaka.

Halčišnik zapravo ne želi da se podvrgne svim ovim operacijama, već da dokaže poentu – izvrnuta slika o medicinskim dostignućima koja mogu telo pretvoriti u bilo šta, što ne znači da to treba i da prihvatamo.

“Sve tinejdžerke hoće da budu mršavije, misle da je ono što čini devojku privlačnom tanko telo sa velikim grudima, savršena kosa i šminka”, rekla je Halčišnik.

Prošle godine je ukupno 13,1 miliona delova tela hirurški obrađivano, od toga je 5 odsto pacijenata bilo mlađe od 20.

Halčišnik veruje da su promene nastale u školama, kao i u modnoj industriji.

“Devojke na sve načine pokušavaju da izgube kilograme, a škole ignorišu taj problem”, tvrdi ona.

Potrebno je da postoje modeli koji će im pokazati da treba da žele više. Zato je osnovala agenciju za modele sa prirodnim oblinama, a pokrenula je i kampanju za učešće dizajnera koji kreiraju za žene sa normalnim oblinama u okviru manifestacije New York Fashion Week.

Cilj fotografisanja sa Barbikom uz označena mesta na telu kojima je potreban hirurški zahvat jeste da navede žene da preispitaju svoje ideale kada je izgled u pitanju.

B92
Forum » Od Bebe za Vas » I Bog stvori Zenu » Zašto žene žele da izgledaju kao Barbika? (*icon-0*)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: