Main Registration Login
Live Traffic Feed
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Prijatelji Foruma
.......................................... ..........................................
Statistics

OVAN
Godina 2011. za vas će biti dinamična i pozitivna. To ne znači da će biti laka, naprotiv, očekuje vas naporan rad i delovanje, ali ćete poluge napretka i rasta ipak imati u svojim rukama. Možete biti suočiti sa izazovima u karijeri u prvoj polovini godine. Međutim, imate realne izglede da prevladati sve poteškoće.

Od maja 2011. godine dolazi povoljniji period za vaše finansije. Tada vam predstoji razdoblje pojačane mudrosti i jasnoće misli, koje svakako treba iskoristiti.

Druga polovina godina vreme je za svojevrsno učenje novih lekcija, ali i primenu onoga što ste naučili. Nove misli i ideje do kojih ste došli, sada bi trebale da iniciraju važan napredak u narednih nekoliko godina.

Od maja 2011. posebno kontrološite svoje komunikacije i nastupe, kako javne tako i one u krugu bliskih osoba. Moguće je da pokvarite odnose u porodici, osim ako budete u s ... Read more »

Views: 215 | Added by: Lalaso | Date: 29.12.2010 | Comments (0)

Sa stotinama hiljada aplikacija, smartphone modeliolakšavaju život. Jednim "klikom" možete proveriti stanje na računu u banci, doći do recepta za sutrašnji ručak, proveriti vremensku prognozu, rezervisati avionsku kartu...

Osim ovih zaista korisnih aplikacija, na raspolaganju imate i neke potpuno besmislene, kao što je na primer Zippo. Čemu ona služi? Da na koncertu možete da mašete mobilnim, umesto upaljačem. Jedna od bizarnijih je i Annoy-a-teen koja proizvodi visok, piskav zvuk koje navodno samo tinejdžeri mogu da čuju.

Ipak, i pored gotovo neograničenih mogućnosti, čak 71 odsto ponosnih vlasnika svoj smartphone koristi da nekoga pozove, pošalje SMS ili pogleda šta ima novo na Facebooku.

Nedavno sprovedena anketa kompanije Envirofone, koja se bavi recikliranjem starih mobilnih telefona, pokazala je da prosečan korisnik upotrebljava svega deset odsto mogućnosti koje mu smarphone p ... Read more »

Views: 233 | Added by: Lalaso | Date: 28.12.2010 | Comments (0)

Još joj nisi kupio novogodišnji poklon? Predlažemo donji veš u crvenoj boji, naročito ako ćete najluđu noć provesti najintimnije.

"Spadam u one koji uživaju u novogodišnjim praznicima i koji veruju u bajku da u najluđoj noći treba imati na sebi crveno donje rublje. Držim se toga“, rekla je TV voditeljka i zaštitno lice "Lisce" Danijela Pantić, na otvaranju nove prodavnice ovog brenda, u Beogradu na uglu Knez Mihailove i Zmaj Jovine.

"Osim što treba da bude crveno, donje rublje treba da bude i seksi“, kaže Danijela i pokazuje modele iz linije Selection.

Dakle, požurite u ovu ili neku drugu "Liscinu" prodavnicu: čekaju vas raskošni modeli od čipke sa kristalnim detaljima, crni providni, plisirani u nežnim pastelnim bojama... ali i pokon!

Ako do 9.januara 2011. kupite robu u vrednosti od 4.000 dinara, dobićete bon od 1.000 dinara koji možete da iskoristite u specijalizovanim ... Read more »

Views: 225 | Added by: Lalaso | Date: 28.12.2010 | Comments (0)

Pred novogodišnje ludilo i gužve po prodavnicama beogradska policija skreće pažnju da u centru grada operiše čak 110 dugoprstih lopova


Ilustracija (Guliver/Getty Images)

Broj džepnih krađa u Beogradu povećan je u poslednje dve godine za čak 62 odsto, a u centru prestonice operiše čak 110 džeparoša, govore najnoviji policijski podaci koje prenosi "Kurir".

Dok broj drugih krivičnih dela stagnira ili čak opada, sve je više kriminalaca koji zavlače ruke u tuđe džepove.

"Problem je u blagoj kaznenoj politici koju često primenjuju tužioci i sudije. Maksimalna zatvorska kazna za džeparenje je tri godine, ali većina izrečenih presuda je od tri do pet meseci zatvora", kaže šef Odseka za suzbijanje džepnih krađa beogradske policije Aleksandar Mitrović.

Kao primer ovaj policajac navodi slučaj devojke od 32 godine koju su policajci u prvih pet meseci ove godine uhvatili na delu čak sed ... Read more »

Views: 240 | Added by: Lalaso | Date: 27.12.2010 | Comments (0)

Ekipa emisije "Gradimo veće i bolje", koja je došla da snimi dokumentarac o izgradnji novog mosta preko Ade Ciganlije, pokradena u beogradskom hotelu. Lopovi odneli pasoš, dve jakne i skupocenu kameru.

Ekipa američkog "Diskaverija" , koja je početkom decembra boravila u Beogradu da bi snimila emisiju "Gradimo veće i bolje" o novom mostu preko Ade, pokradena je u hotelu u kojem je bila smeštena, otkriva "Press".

Kako list saznaje, članovi ekipe "Diskaveri" kanala bili su smešteni u jednom od hotela u Balkanskoj ulici, a dok su snimali na gradilištu, iz hotelske sobe su im nestali jedan pasoš, dve jakne i skupocena kamera.

Srećom, video-materijal za emisiju koji bi trebalo da afirmativno predstavi Beograd ranije su prepakovali, pa je izbegnut još veći skandal.

"Ekipa Diskaverija bila je smeštena na prvom spratu hotela u Balkanskoj ulici. S obzirom na to da je ulica pod velikim n ... Read more »

Views: 331 | Added by: Lalaso | Date: 27.12.2010 | Comments (0)

Brazilka se probudila samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da bude sahranjena.

Marija das Dores (88) proglašena je mrtvom 22. decembra u bolnici gde je bila smeštena zbog začepljenja arterija. Lekari su procenili da ne daje više znake života, da nema puls niti krvni pritisak, i "telo" je odneto u lokalni pogrebni zavod.

Tri dana kasnije, samo nekoliko sati pre zakazanog termina sahrane, jedan radnik u mrtvačnici sa zaprepašćenjem je ustanovio da "pokojnica" diše. Ona je odmah prebačena na odeljenje intenzivne nege u istoj bolnici u kojoj su je proglasili mrtvom.

"Drago mi je da je majka ipak živa, ali nije mi jasno zašto su se u bolnici poneli tako neodgovorno. Verovatno ćemo tužiti bolnicu", rekla je njena ćerka Kustodija Amansijo.

(MONDO)

Views: 254 | Added by: Lalaso | Date: 27.12.2010 | Comments (0)

Microsoft je u sredu upozorio je na ranije nepoznatu zero-day ranjivost koja pogađa sve verzije browsera Internet Explorer i koju napadači mogu iskoristiti ukoliko uspe pokušaj ubeđivanja korisnika da posete maliciozni veb-sajt.

Kompanija je najavila da će propust biti ispravljen, ali da neće biti vanrednog patcha, jer bag ne ispunjava kriterijume za hitno reagovanje. Kompanija će ipak nastaviti da nadgleda situaciju i reagovati po potrebi.

Iz kompanije kažu da za sada nema prijava da su korisnici pogođeni ovim propustom ili da se propust aktivno iskoršćava u hakerskim napadima.

Propustom su pogođene verzije browsera Internet Explorer od 6 do 8. Nije jasno da li se to odnosi i na beta verziju browsera IE 9.

... Read more »

Views: 276 | Added by: Hermes | Date: 26.12.2010 | Comments (0)

« 1 2