Main Registration Login
Live Traffic Feed
Calendar
«  Decembar 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Prijatelji Foruma
.......................................... ..........................................
Statistics
Main » 2010 » Decembar » 27 » Ekipa "Diskaverija" opljačkana u Beogradu
12:48
Ekipa "Diskaverija" opljačkana u Beogradu
Ekipa emisije "Gradimo veće i bolje", koja je došla da snimi dokumentarac o izgradnji novog mosta preko Ade Ciganlije, pokradena u beogradskom hotelu. Lopovi odneli pasoš, dve jakne i skupocenu kameru.

Ekipa američkog "Diskaverija" , koja je početkom decembra boravila u Beogradu da bi snimila emisiju "Gradimo veće i bolje" o novom mostu preko Ade, pokradena je u hotelu u kojem je bila smeštena, otkriva "Press".

Kako list saznaje, članovi ekipe "Diskaveri" kanala bili su smešteni u jednom od hotela u Balkanskoj ulici, a dok su snimali na gradilištu, iz hotelske sobe su im nestali jedan pasoš, dve jakne i skupocena kamera.

Srećom, video-materijal za emisiju koji bi trebalo da afirmativno predstavi Beograd ranije su prepakovali, pa je izbegnut još veći skandal.

"Ekipa Diskaverija bila je smeštena na prvom spratu hotela u Balkanskoj ulici. S obzirom na to da je ulica pod velikim nagibom, prvi sprat je skoro kao prizemlje, što su provalnici iskoristili.

Međutim, nepažljivi su bili i korisnici sobe, koji su ostavili otvoren prozor jer je početak decembra bio izuzetno topao. Očigledno je neko iskoristio nepažnju, uskočio u sobu i odneo šta je našao.

Kada su se momci iz "Diskaverija" vratili u hotel, nisu zatekli ispreturanu sobu, ali su falili pasoš, vrlo vredna kamera i dve jakne", saznaje "Press" u beogradskoj policiji.

Amerikanci su se prvo obratili menadžmentu hotela, koji je odmah alarmirao policiju.

"Uzeti su otisci, kao i izjave oštećenih. Najvažnije je da video-materijal nije odnet jer se na njemu nalaze neponovljivi snimci, koji su zaista savršena afirmacija našeg grada.

Odmah je obaveštena i američka ambasada kako bi se izdala nova putna isprava. Domaćini su se izvinili gostima zbog neprijatnosti, a odmah je privedeno nekoliko sumnjivih provalnika koji "operišu" po tom kraju", kažu u beogradskoj policiji.

Kako beogradski dnevnik saznaje, pokradeni Amerikanci nisu hteli da od pljačke prave skandal jer su bili prezadovoljni gostoprimstvom u Beogradu, a istovremeno prezadovoljni i materijalom koji su napravili.

Domaćin emisije "Gradimo veće i bolje" rekao je novinarima da je imao vremena i da obiđe naš glavni grad.

"Vi izlazite svako veče do kasnih sati i Beograd je zapravo grad za zabavu! Ja sam iz Njujorka, mislio sam da znam šta su žurke, ali sam ovde shvatio da tek učim kako se luduje" ispričao je nasmejani Deni Forster, uprkos tome što je doživeo i da ga opljačkaju usred Beograda.

"Beograd je zaista divan, hrana je odlična, a Beograđani su sjajni domaćini! Ćevape bih mogao da jedem svaki dan", rekao je Forster za "Press".

(MONDO)

Views: 329 | Added by: Lalaso | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]