|  
 | Bebana | Date: Cetvrtak, 03.11.2011, 22:02 | Number # 1 |  |  
    
   
 Username: Bebana 
 Poruke:  454  
 Nagrade: 5  
 Reputacija: 1 Reproofs:
 
  
 Offline | Piletina sa orasima i šampinjonima 
 Vreme pripreme: 25 minuta
 
 Sastojci:
 700 grama pilećeg belog mesa
 250 grama šampinjona
 1 crni luk
 2 šargarepe
 100 grama oraha
 đumbir
 peršun
 1-2 kašike paradajz pire
 ulje, so, biber
 
 
 
 
 Postupak pripreme:
 
 1
 Iseckati sitno luk, šampinjone i šargarepu i dinstati u 3 kašike ulja. Začiniti sa malo soli i bibera.
 
 2
 Posle 5 minuta dodati belo meso isečeno na kockice, dinstati dalje, pa dodavati beli luk i iseckane orahe. Naliti sa malo vode po potrebi i ostaviti da kuva 10-15 minuta na blagoj vatri. Dodati kašiku dve paradajz pirea, po ukusu, zatim đumbir u prahu i peršun.
 
 3
 Služiti uz baren pririnač ili pire krompir.
 |  |  |  |  | 
|  
 | Bebana | Date: Cetvrtak, 10.11.2011, 22:04 | Number # 2 |  |  
    
   
 Username: Bebana 
 Poruke:  454  
 Nagrade: 5  
 Reputacija: 1 Reproofs:
 
  
 Offline | Punjeno pileće belo meso 
 
 
 Sastojci:
 
 4 pileća bela mesa,
 200g spanaća,
 25g sira,
 500g paradajza,
 1 glavica crnog luka,
 2 kašike začina,
 3 kašike putera i
 malo svežeg peršuna
 
 Priprema
 
 Belo pileće meso oprati i osušiti,a onda zaseći na nekoliko mesta da se dobiju dzepovi. Spanać oprati i propržiti na malo putera sa lukom iseckanim na kockice,a zatim skloniti sa vatre i masi dodati sir isečen na kockice.Smesom puniti meso i dzepove zatvoriti čačkalicama.
 
 Paradajz preliti vrućom vodom, pa oljuštiti i iseći na kockice.
 
 Meso natrljati začinima.U tiganju ugrejati puter i na njemu propržiti meso tako da sa svih strana dobije zlatno žutu boju. Zatim dodati paradajz, posoliti, pobiberiti i dinstati desetak minuta.
 |  |  |  |  |