Bebana | Date: Subota, 29.10.2011, 14:26 | Number # 1 |
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
|
JAFFA ŠNITE
Sastojci za više od 10 porcija
Za testo: 5 jaja, 8 kašika brašna, 4 kašike ulja, 4 kašike hladne vode, pola praška za pecivo, kašika kakaoa.
Za krem: 750 g mleka, 7,5 kašika gustina, 250 g šećera u prahu, 1 margarin, 2 rebra čokolade, 1 vanilin šećer i 2 kutije jaffa keksa.
Za glazuru: 100 g čokolade, 100 g margarina i 1 kašika ulja.
Priprema
Sastojke za testo (biskvit) izmesite. Podelite na dva dela. U jedan deo stavite kašiku kakaoa tako da dobijete jednu tamnu i jednu žutu koru. Zatim u 250 g mleka umešajte gustin i ukuvajte u ostatak mleka. U ohlađeni fil dodajte umućen margarin sa prah šećerom i sve dobro izmešajte sa mikserom. Zatim kremu podelite na dva dela. U jednu polovinu kreme dodajte 1 vanilin šećer a u drugu polovicu 100g rastopljene čokolade.
Način ređanja: tamni biskvit, bjela krema, jaffa keksi, čokoladna krema, žuti biskvit i gore čokoladna glazura. Kekse možete da namočite ili u mleko ili u crnu kafu (po želji) i ređate kekse jedan do drugoga na belu kremu tako da čokoladnu stranu okrenete prema dole. Sastavljen kolač prelijte sa čokoladnom glazurom.
|
|
| |
Bebana | Date: Subota, 29.10.2011, 14:28 | Number # 2 |
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
|
ANĐELČIĆI
Sastojci
400 g brašna 250 g maslaca 150 g šećera u prahu 2 kašičice vanilin šećera 2 žumanca 2 kašike soka od limuna
Ostali materijal:
1 jaje 1 kašika suvog grožđa
Priprema Prosejano brašno pomešati sa listićima hladnog maslaca. Dodati vanilin šećer i šećer u prahu, umućena žumanca, sok i testo dobro izraditi. Testo oblikovati u poluloptu, zaviti u providnu foliju i ostaviti 30 minuta u frižider da stoji. Razviti koru debljine 2 do 2,5 mm i okruglom modlicom R = 4 cm vaditi krugove (oko 60 do 70 kom.) Od ostalog testa izvaditi manje krugove (okruglom modlicom od R = 0,5 cm), onoliko komada kolika je polovina ukupnog broja prethodnih krugova (30 ili 35). Veće krugove premazati umućenim jajetom. Na polovinu jednog kruga naneti drugi (trup), a iznad njega staviti mali krug (glava). Mali krug premazati umućenim jajetom, a od iseckanog suvog grožđa napraviti oči i usta (sitno iseckati grožđe).
Pripremljene kolače – anđelčiće naređati u pleh i staviti da se peku. Peći na 180°C stepeni 14 do 16 minuta u zavisnosti od šporeta. P. S. Ostatkom testa ukrasiti anđelčiće po želji.
|
|
| |
Bebana | Date: Subota, 29.10.2011, 14:31 | Number # 3 |
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
|
BAKIN KOLAČ
Sastojci za 6 porcija
6 jaja 24 kašika šećera 4 šolje mleka 1 šolja ulja 2 vanilin šećera prašak za pecivo limun sok 750 g brašna
Priprema Sve umutiti i peći u kalupu za bakin kolač. Prijatno!
P. S. Možete napraviti i manju meru ukoliko je ovo puno - znači, sve smanjujete za pola.
|
|
| |