Bebana | Date: Ponedeljak, 10.10.2011, 23:20 | Number # 1 |
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
|
Meksička salata
Potrebno je:
600 g pasulja 3-4 glavice crnog luka 5-6 slatkih paprika 150 g kukuruza
Priprema:
Skuvati pasulj, procediti ga i ohladiti. Crni luk iseckati posoliti, pobiberiti, dodati sirće i ulje po želji i izgnječiti. U to dodati pasulj, paprike iseckane na kockice i kukuruz.
|
|
| |
Bebana | Date: Ponedeljak, 10.10.2011, 23:25 | Number # 2 |
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
|
Cezar salata
Sastojci:
1kg karfiol glavica 1 casa/180ml kisele pavlake 100ml jogurta 100g proprzenog susama na vrh noza so 1 kasicica secera
Postupak pripreme:
Glavicu svezeg karfiola odvojiti od lista i debljih korenja, a zatim je naribati na trenicu (kao za jabuke). Blago posoliti, i poseceriti pa promesati. Ostaviti da odstoji desetak minuta a zatim dodati pavlaku, jogurt i susam pa sve sjediniti. Eventualno po ukusu dodati malo mlevenog bibera. Idealan prilog uz pohovano meso, prasetinu, jagnjetinu. Idealna salata i za leto i za zimu.
|
|
| |
Bebana | Date: Sreda, 26.10.2011, 16:26 | Number # 3 |
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
|
Sastojci: 600 g svežih šampinjona ili drugih belih pečuraka, 1 kg pilećeg mesa, 2 veze mladog luka, 1 limun, 1 veza peršuna, 4-5 kesica majoneza, so, biber, malo belog vina
Priprema
Majonez začiniti solju i mlevenim biberom sa dodatkom po želji malo belog vina ili soka od jednog limuna.
Ostaviti majonez u frižider.
Piletinu ispeći u rerni, ispečeno meso odvojiti od kostiju i kože, iseći na krupnije kockice.
Pečurke izdinstati na buteru ili margarinu sa ddoatkom masnoće od pečenog mesa.
U posudu u kojoj će se salata servirati, izručiti meso i pečurke sa dodatkom isečenog mladog luka na kolutiće.
Izmešati, dodati majonez i lagano ponovo sve izmešati.
|
|
| |