Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Koja je tajna sretne veze? (*icon-0*)
Koja je tajna sretne veze?
BebanaDate: Nedelja, 16.10.2011, 06:34 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Koja je tajna sretne veze?

Kako pronaći savršenu i dugotrajnu vezu?



Nije toliko dugo prošlo otkako su London, ali i cijela Engleska bili u znaku vjenčanja princa i princeze. Vjenčanica je bila lijepa, ona se doimala sretnom, a on je jedva čekao da kaže sudbonosno da. No, što se sada događa? Ceremonija je prošla, svi oni silni gosti, rodbina, pjevači, orkestar, te turisti, svi su se razbježali. Iako će još mjesecima tisak pisati o njima kao da su najvažniji na svijetu s vremenom će se naslovi prorijediti i na kraju će ostati samo njih dvoje.

Iako s malo manje buke, manje novaca i manje blještavila život nam piše potpuno iste priče. Na kraju ostanete samo vas dvoje...i ljubav. Je li ljubav dovoljna da se ostane u braku do kraja, ili ipak neku ulogu u svemu ima i novac? Koliko ljubav mora biti jaka da ostanete s osobom koja je bankrotirala, doživjela nesreću ili se potpuno zapustila? Što zapravo rezultira razvodom? Neki bi se složili kako je najčešće riječ o prevari, drugi kažu da su našli nekog drugog, treći kažu da više nema kemije, dok četvrti imaju neki drugi razlog. No, sagledajmo malo bolje na sve to.

Svi ti razlozi najčešće nisu došli iz ljubavi. A kad gledamo realno, najčešći razlog razvoda je isti. Dosada. Jedno su drugom dosadili i zaželjeli se novog života, ponovnog zaljubljivanja i ponovnog prolaženja ljubavi. Pitanje jest je li to pogrešno ili smo jednostavno takvi po prirodi? Ne možemo birati kada ćemo se i u koga zaljubiti. Ono što možemo je odabrati osobu u koju ćemo se zaljubljivati uvijek iznova.
BebanaDate: Nedelja, 16.10.2011, 06:35 | Number # 2
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline


Jednom kada se zaljubimo, uživajmo u toj čari i nemojmo je ispustiti. Pitate se kako? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Pogledajmo prvo što neki ljudi rade - počinju provoditi vrijeme samo jedno s drugim, usele se zajedno, neki čak daju i otkaz kako bi mogli više vremena provesti s voljenom osobom. No, to je ono u čemu je greška. Ljubavi se moramo zaželjeti kako bismo ju mogli nositi u sebi. Možete se prepustiti tisućama brakova, ali ishod će biti jednak. Svaki puta tražit ćete više.

I ne govorimo sada o tipičnoj ljudskoj pohlepi, već samom željom za ljubavi. Pogreška je u tome što mislimo da će nam se ona povećati ukoliko budemo provodili cijelo vrijeme sa osobom koju volimo. No, na taj način sati će prerasti u dane, dani u tjedne, mjesece, godine i na kraju u razvod braka. Provodite li vrijeme sa osobom prečesto nećete više znati niti moći uživati u njoj.

Naravno, to ne znači da svoje trenutke s voljenom osobom morate svesti na minimum. Radije se posvetite kvaliteti tih trenutaka. Postavite svoje ciljeve, ideale, i u skladu sa svojim obavezama, poslom, i vlastitim interesima nanovo se zaželite svog bračnog partnera. Što mislite zašto se počinjete svađati? Sigurno ne zbog ljubavi. Cijelo ste vrijeme zajedno, nemate o čemu razgovarati i na vidjelo izlaze možda malo preintimna pitanja, ljubomora i želja za potpunim posjedovanjem. Ne dopustite da vaš brak bude samo navika.

Organizirajte radno vrijeme, druženje s prijateljicama, pustite ga neka ode igrat tenis, a vi otiđite s prijateljicama na kavu. Krećite se među drugim ljudima i uvijek ćete imati sreću, teme za razgovor i svakako ljubav, jer ljubav nije robija već uzajamno poštovanje, tolerantnost i život.
BebanaDate: Nedelja, 16.10.2011, 06:35 | Number # 3
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Evo nekoliko savjeta kojima uvijek možete održati kvalitetu braka:

Ispunjavajte vaše obaveze na vrijeme, i ne odgađajte ih zbog nečeg što možete i drugi dan. Samim time dajete do znanja partneru da ste odgovorni i sposobni.

Vikend iskoristite za ljubav. Svaki vikend isplanirajte nešto drugo. Posjetite raznolike dijelove Hrvatske, ili vaše zemlje, otiđite u prirodu, kino, kazalište, klub, utakmicu ili šetnju gradom
.
Ne donosite nagle odluke i ne dopustite da vaš partner utječe na njih. Ljubav je spontana, ne nagla.

Ne dopustite da se dovedete u situaciju da nemate o čemu pričati i na kraju se posvađate jer vam je dosadno.

Ne zanemarujte partnera.

Dajte partneru ljubav, sreću ali i slobodu. Ne propitkujte uvijek gdje je i ne budite ljubomorni ako za to zaista nema razloga
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Koja je tajna sretne veze? (*icon-0*)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: