Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Ljubav krvnih grupa (*icon-0*)
Ljubav krvnih grupa
BebanaDate: Cetvrtak, 13.10.2011, 00:04 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Ljubav krvnih grupa

Da je na osnovu analize krvne grupe moguce napraviti dosta pouzdan psiholoski profil osobe, odavno je poznato u istocnim zemljama. Japanci, recimo, u svakodnevnom zivotu primjenjuju metodu analize krvnih grupa - ketsuekigata. Vecina ljudi je koristi kad bira prijatelje, partnere i zivotne saputnike. Medjutim, ona je vec petnaestak i vise godina dio industrijske psihologije.

Koriste je istrazivaci trzista za predvidjanje navika kupaca, ali i direktori preduzeca kad zaposljavaju nove radnike. Kako bi napravili idealnu organizaciju rada, Japanci koriste saznanja na kojim bi radnim mjestima odredjene krvne grupe bile najefikasnije. Tako ce za planiranje, kontrolu i selekciju uvijek biti izabrana osoba krvne grupe B, organizacija, zavodjenje i sprovodjenje reda bit ce najcesce povjereno krvnoj grupi A, dok ce za efikasnu realizaciju biti zaduzena nulta krvna grupa.
BebanaDate: Cetvrtak, 13.10.2011, 00:04 | Number # 2
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Krvna grupa 0

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 najcesce su izrazito srdacne, druzeljubive i otvorene. Nemaju dlake na jeziku, vjerne su, iskrene i odane. Zbog toga sto nisu sklone da preuzimu odgovornost, zena nulte krvne grupe ce, radije traziti grupu u kojoj se osjecaju zasticenim i sigurnim. S druge strane, muskarci nulte krvne grupe su istinski lovci. Oni imaju neodoljivu potrebu da dominiraju, da budu primijeceni i zato uglavnom biraju zanimanje u kome mogu da se eksponiraju i afirmiraju, npr. gluma, zurnalistika, estrada... Oni imaju izrazenu potrebu da zive sa osobama koje su radoznale, zivahne i dinamicne. Montonija i zivot po uobicajnim sablonima njima uopce ne odgovara. Za razliku od zena, muskarci su vise zainteresirani za karijeru i kad je rijec o poslu nece uletati u neki odnos ili situaciju dok ne vide sta iz toga dobijaju.

Partnerstvo i obitelj:

s½ene krvne grupe nula od svojih muskaraca ocekuju srecu, zadovoljstvo i njeznost. One osjecaju intenzivnu zelju za udajom, koja proistice iz potrebe da se potvrdi kroz brak i obitelj. Kao supruge vladaju iz pozadine i cesto aktivno ucestvuju u izgradnji karijere svog supruga. Kao majke prema djeci se postavljaju drugarski, gotovo prijateljski, a osobne ambicije ostvaruju preko supruga i djece.
Muskarci krvne grupe nula veoma su zainteresirani za zene, aktivni su u tom pogledu i zato ih zene vrlo brzo primjecuju. Nezgodna strana ovih muskaraca je to sto mogu da budu krajnje nepouzdani, jer im neke stvari brzo prestaju biti zanimljivim. U braku su privrzeni porodici, ali ovdje opet do izrazaja moze da dodje njihova jogunasta priroda, koja se protivi prepustanju monotoniji zivotne svakodnevice.
BebanaDate: Cetvrtak, 13.10.2011, 00:05 | Number # 3
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Krvna grupa A

Za osobe koje imaju krvnu grupu A moglo bi se reci da je njihov sinonim – mislim! Ova krvna grupa daje inteligentne osobe, koje nerijetko djeluju nezainteresirano i hladno, ali time se zapravo stite, jer su veoma osjecajne. Najbolje bi ih opisao izraz - njezni vojnik, jer ih pored emotivnosti odlikuje disciplina i samodisciplina. Uijvek ce da izaberu visokoorganiziranu grupu, kada rade, vrlo su profesionalne i posvecene svojim zivotni, profesionalnim ili obiteljskim obavezama. Spremne su da preuzmu odgovornost, da razumiju druge, ali to ocekuju i od drugih. Jako su dobri rukovoditelji, insistiraju na preciznoj organizaciji, predanom radu i ustanovljenom redu. Zahtjevne su, ali pravedne osobe. One ne znaju, niti ih interesira, da dominiraju ili da se eksponiraju. To nikako. Kod njih je primijetan sporiji napredak u karijeri, jer zbog nenametljivosti cesto ostaju neprimjeceni, usamljeni i po strani.

Partnerstvo i obitelj:

s½ene i muskarci krvne grupe A su demokraticni u vezama, postuju partnera i njegove kvalitete. Medjutim, zbog emotivne i osjetljive prirode, otkrice svoja osjecanja tek kada su potpuno sigurni da nece biti izigrani i povrijedjeni. s½ena krvne grupe A je majka koja svoju djecu kontrolira i podrzava, ali i zahtijeva mnogo od njih.
Muskarci krvne grupe A cesto na prvu loptu nisu interesantni zenskom polu, njihove vrijednosti zene otkrivaju tek kad se nadju u duzim vezama. Medjutim, njihov najveci kvalitet je sto su odani i potpuno posveceni obitelji; kada je jednom zasnuju, na nju prenose teziste svog zivota. Oni podrzavaju i vole da podrzavaju i isticu kvalitete i sposobnosti svojih supruga.
BebanaDate: Cetvrtak, 13.10.2011, 00:05 | Number # 4
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Krvna grupa B

Psiholoski gledano, muskarci i zene krvne grupe B su najinteresantniji. Naizgled su introvertni, djeluju suzdrzano i povuceno, ali imaju jasno izgradjen pojam o sopstvenim zeljama i vrijednostima.
U profesionalnom zivotu zene krvne grupe B karijeru uglavnom grade na osnovu dokazanih licnih kvaliteta i napora i gotovo nikad ne ispoljavaju takmicarski duh. Funkcioniraju pretezno u uskom krugu svojih provjerenih prijatelja, kojima su odane.
Muskarci ove krvne grupe imaju jednu vrstu socijalne fasade; djeluju uzdrzano, skruseno ili povuceno, a za to vrijeme kao sahisti smisljaju korake koje ce preduzeti bez velike pompe, kako bi konacno stigli do zeljenog cilja. Da bi dobili ono sto zele, skloni su da sebe malo smanje u ocima drugih. Oni ne biraju profesije koje ih izbacuju u prvi plan, jer ih eksponiranje, kao i kod zena, mnogo ne privlaci. Oni uglavnom vuku konce u tajnosti i daleko od ociju onih za koje su zainteresirani.

Partnerstvo i obitelj:

s½ene krvne grupe B u ljubavi ocekuju njeznosti i zadovoljstva, srecu i vijernost, te stalnu paznju svojih izabranika. U partnerskim odnosima djeluju pomalo zahtjevno i nedodirljivo i stoga se teze odlucuju za ulazak u brak. Inace, kada se vec udaju i postanu majke vrlo su odane i posvecene obiteljii.
Moglo bi se reci da muskarci krvne grupe B zene postuju na specifican nacin. s½eni za koju se odluce i koju odaberu donijece sve pred noge i treitrat ce je kao kraljicu. Medjutim, zamaskirana priroda muskarca krvne grupe B dolazi do izrazaja tek u emotivnom odnosu. Skloni su bezvoljnosti i melankoliji kada nemaju adekvatnog partnera, lakse im je da mastaju nego da se uhvate u kostac sa sopstvenom prirodom.
BebanaDate: Cetvrtak, 13.10.2011, 00:05 | Number # 5
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Krvna grupa AB

s½ene krvne grupe AB su izuzetne osobe. Saosjecajne su, a cinizam i ironija su im potpuno strani. Nemaju specificnih zahtjeva, mogu da pripadaju bilo kojoj grupi, lako se prilagodjavaju, ali uvijek uspjevaju da zadrze svoju individualnost.
Kad je rijec o muskarcima, oni kao da nisu uspjeli da, poput zena, u sebi pomire suprotnosti A i B krvne grupe. Zbog te dvostranosti prirode, muskarci AB krvne grupe ne mogu uvijek da se adaptiraju, oni ce prije svoj identitet da ostvaruju preko projekcionih mehanizama. Ako su u grupi gdje preovladavaj osobe sa krvnom grupom A, oni ce vise da pokazuju karakteristike krvne grupe B i obrnuto.

Partnerstvo i obitelj:

s½ene krvne grupe AB obozavaju muskarce avanturistickog duha, medjutim uzivaju u ljubavi samo dok im dozvole da ostanu misticne. Kao majke vrlo su prilagodljive djeci, blage su i nisu zahtjevne. Uspjesno nalaze mjeru koliko mogu da budu drugari svojoj djeci.
Kad je o muskarcima rijec, specijalitet krvne grupe AB je udvaranje. Veliki su zavodnici, ali prijatni, udvaraju se suptilno, kroz otvorenost, predanost zenama. Koliko ce ovaj muskarac pomiriti dvije strane svoje prirode, umnogome zavisi od partnera. Recimo, ako je njegova izabranica krvne grupe B, on ce se ponasati kao tipican pripadnik grupe A i obrnuto.
BebanaDate: Cetvrtak, 13.10.2011, 00:06 | Number # 6
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Tri najljepsa ljubavna spoja

Slaganje u emotivnim i ljubavnim odnosima medju osobama razlicitih krvnih grupa nije istrazivanjem statisticki potvrdjeno. Medjutim, na osnovu dobijenih psiholoskih profila krvnih grupa i njihovih nositelja, vidi se koji spojevi daju harmonican brak, a medju kojima krvnim grupama ima ponajvise hemije, odnosno neslaganja.

Zena A + muskarac 0: Erupcija strasti
Najstrastveniju vezu ostvaruju zene krvne grupe A s muskarcem krvne grupe 0. Ovo je i odlicna bioloska kombinacija jer se iz ovog braka radja mnogo djece. Medjutim, zena bi trebalo da razmisli o nestalnoj prirodi svog partnera i da se potrudi da mu bude stalna inspiracija, jer on cezne za izazovima.

Zena 0 + muskarac AB: Vecno zaljubljeni
Brakovi muskaraca AB i zena 0 medju najljepsim su brakovima koji su mogli da se vide medju ispitanicima u istrazivanju. To su uglavnom romanticni brakovi, kvalitetne veze, sa stalnom dozom zaljubljenosti.

Zena A + muskarac B: Pomirena suprotnosti
Paznju muskarca krvne grupe B uvijek ce prvo da privuce zena krvne grupe A. Ovo je mozda najbolja kombinacija za brak. Njihove potpuno razlicite prirode se odlicno nadopunjuju, posto zene sa krvnom grupom A uvijek imaju potrebu da nekoga njeguju, a muskarci s krvnom grupom B imaju neodoljivu potrebu da budu njegovani.
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Ljubav krvnih grupa (*icon-0*)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: