Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Flertovanje - zabava bez ozbiljnih namera
Flertovanje - zabava bez ozbiljnih namera
BebanaDate: Nedelja, 18.09.2011, 22:20 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Flertovanje - zabava bez ozbiljnih namera

Da li flertovanju više pribegavaju žene, ili je ono primerenije muškarcima?



Ako se zaviri u rečnik, pod odrednicom "flertovati" piše da se radi o "udvaranju, koketovanju, zabavljanju bez ozbiljnih namera", ali i da taj pojam znači "činiti ustupke u nastojanju da se čovek približi nekome ko ima uticaja, snagu ili važnost političke ili druge prirode", piše "Zabavnik".

Da li je ova veština primerenija muškarcima ili ženama?

Najnovija istraživanja svedoče da u udvaranju podjednako uživaju i žene i muškarci, i da su i jedni i drugi često nemilosrdni u tome.

Ako žele da se domognu karte za neku utakmicu ili koncert do kojeg im je stalo, 11 odsto muškaraca neće prezati od ulagivanja osobi koja radi na šalteru, dok će to raditi samo osam odsto žena.

Zato će 26 odsto pripadnica lepšeg pola flertovati "do besvesti" sa momkom koji stoji na ulazu kluba ili diskoteke, samo da bi bile puštene da uđu unutra, naročito ako je u klubu neka poznata ličnost koju žele da vide uživo.

Sasvim je jasno da će se, u zavisnosti od okolnosti, udvaranju prepustiti i muškarci i žene. Zanimljivo je da ova vrsta zavođenja dobija na kvalitetu s godinama. Istraživanja pokazuju da će u proseku osobe koje su prešle 30. to činiti veštije i s većom lakoćom. Inače, iako je koketovanje neka vrsta umetnosti koja se prenosi genima, ona se stiče i razvija u određenim društvenim okolnostima, u skladu sa kulturom u kojoj je osoba rođena i odrasla.

Naravno, kad se govori o udvaranju nekad i sad, postoje velike razlike, bez obzira na to što su neki postupci ostali isti, verovatno otkad je sveta i veka.

Žensko "oružje" je dubok i značajan pogled, često propraćen zavodljivim treptanjem, dok će muškarci, često nesvesni toga, duboko udahnuti da bi "povećali" grudni koš, ili će znatno da smanje udaljenost i da stanu što je moguće bliže devojci sa kojom flertuju.

Inače, danas kad postoji elektronska pošta, društvene mreže, mobilni telefoni... udvaranje je mnogo jednostavnije nego nekad kada se smatralo nepristojnim da žena otvoreno koketuje s onim ko joj se dopada.

U prošlim vremenima postojala je čitava strategija kako se to radilo uz pomoć, na primer, lepeze. Zato ne čudi što je 1797. godine u Londonu izašao priručnik Vilijama Koka, u kojem se, između ostalog, objašnjava da ako lepezu priljubi na grudi, blizu srca, devojka mladiću poručuje da ga voli, dok je širom otvorena lepeza bila šifra za "Čekaj me".
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Flertovanje - zabava bez ozbiljnih namera
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: