Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Seks: naučni razlozi
Seks: naučni razlozi
BebanaDate: Subota, 17.09.2011, 08:00 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Seks: naučni razlozi

Navešćemo nekoliko izdvojenih mišljenja o naučnom prilazu seksualnim aktivnostima.



Seks jača imuni sistem. Prema doktoru Karlu Čarnetskom sa Wilks Univerziteta u Pensilvaniji, ljudi koji upražnjavaju seks najmanje dva puta nedeljno imaju povišen nivo Imunoglobina A. On je najveći neprijatelj bolestima.

Seks produžava život. U drugoj studiji čarnetskog, muškarci koji imaju veći broj orgazama, žive duže u odnosu na one koji imaju slabiji seksualni život.

Studija istog doktora pokazuje i da je seks protivnik kancerogenih oboljenja. Muškarci koji imaju više ejakulacija u periodu do 35 godina, imaju 33 odsto manju mogućnost oboljevanja od raka prostate.

Prema rezultatima istraživanja Dr Dejvida Viksa sa Royal Edinburg Hospital u Škotskoj, muškarci i žene koji imaju seks najmanje četiri puta nedeljno izgledaju u proseku 10 godina mlađe u odnosu na svoje godine.

Seks smanjuje stres. Brojne studije pokazuju da je seks idelan protiv nervoze, anksioznosti, povećava relaksaciju i bolje spavanje.

Seks je veliki protivnik depresije. Istraživanje Dr Gordona Galupa sa Njujorškog univerziteta pokazuje da žene koje regularno imaju heteroseksualni kontakt i dolaze u kontakt sa semenom muškarca, manje su depresivne od žena koje to ne čine.

Seks je odlična vežba, a vežbanje poboljšava cirkulaciju, smanjuje holesterol i luči korisne endorfine.

Seks smanjuje telesnu težinu. U toku seksa troši se četiri do pet kalorija u minutu ili 300 kalorija po satu tokom seksa (u velikoj zavisnosti od aktivnosti partnera). Oko 7.000 do 8.000 kalorija mora biti sagoreno da bi se smanjio jedan kilogram masti. Izračunajte sami.


THis message was edited by Bebana - Subota, 17.09.2011, 08:04
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Seks: naučni razlozi
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: