Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » I Bog stvori Zenu » Makeup greske zbog kojih izgledate starije (*icon-0*)
Makeup greske zbog kojih izgledate starije
BebanaDate: Nedelja, 16.10.2011, 06:44 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Makeup greske zbog kojih izgledate starije

Nemojte izgledati stariji nego što jeste!



Bez obzira želite li naglasiti neki dio svog lica ili pak sakriti nesavršenosti kože, šminka može biti vaša najbolja prijateljica - sve dotle dok ju pravilno koristite. Ako želite izgledati prirodno i lijepo, morate odabrati odgovarajuće proizvode, prave nijanse i teksture kako biste izbjegli pogreške radi kojih možete izgledati stariji nego što stvarno jeste.

Šminka je učinkovit "alat" koji, ako se koristi na pogrešan, može izazvati ružan kontraefekt. Kakav? Neprikladan, nezdrav i pomalo smiješan izgled i nekoliko ekstra godina na vaše stvarne godine. Saznajte kako izbjeći najčešće pogreške koje vas mogu postarati.

Kriva podloga
Izabrati pravu podlogu – puder i korektor i nije lak zadatak, a neodgovarajuća nijansa može pokvariti sav trud koji ćete unijeti u makeup očiju i usana kasnije. Pozornost morate obratiti na teksturu i boju. Ono što se traži jest da podloga izgleda besprijekorno, ali prirodno, gotovo nevidljivo. Pretamna nijansa pudera postarat će vas i to jako, a tko to želi? Puder nemojte testirati na nadlanici već duž linije čeljusti i pri dnu obraza. Odaberite boju koja se besprijekorno neprimjetno podudara s bojom vaše kože. Također, provjerite odgovara li tekstura vašem tipu kože jer biste inače mogli samo naglasiti nesavršenosti i borice. Kad već govorimo o podlozi – manje je više – i nemojte to zaboraviti!

Previše korektora
Prištići, crvenilo i podočnjaci su glavni problemi što se ljepote kože tiče. Zato vam korektor može biti pravi heroj u nevolji kada sve te nesavršenosti treba prikriti. Isto tako, ako ne odaberete pravog, može se pretvoriti u pravog zlikovca koji će vas postarati, osobito ako su vam podočnjaci glavna "boljka". Naime, korektor preguste teksture "uvući" će se u bore i još ih istaknuti. Zato radije odaberite onaj laganije teksture, nanesite ga kistićom i dodatno razmažite prstom.

Previše rumenila
Uloga koju rumenilo igra u cjelokupnom makeup procesu je često podcjenjena. Ako ga pravilno nanesete, rumenilo u trenu može ozariti vašu kožu i "podići" lice. No, s rumenilom se često griješi. Vizažisti kažu da žene obično koriste prevelike četkice i nanose rumenilo prenisko, odnosno preblizu linije čeljusti. Ovo pak uzrokuje vizualni dojam kože koja je opuštena i visi. Rješenje je da više pažnje obratite prilikom nanošenja rumenila – nanesite ga ja jagodičnu kost i koristite delikatne boje koje komplimentiraju vašoj puti. Koristite svjetlije nijanse i nemojte pretjerivati!

Previše pudera u prahu.
Puder u prahu koristimo za fiksiranje tekuće podloge, matiranje i smanjivanje sjaja kože. Unatoč tome,ne pretjerujte s previše pudera jer će vam koža izgledati suha i naglasit će sitne borice. Puder nanesite na područja gdje je koža masnija, najčešće nos i bradu. A ako imate suhu kožu ili ga preskočite ili koristite jako štedljivo. Puder izbjegavajte nanositi oko usta i ispod očiju.

Pre-počupane obrve
Još jedna česta pogreška je pretjerano čupanje obrva. Čemu to? Zbog pretankih obrva možete izgledati stariji, pa se suzdržite. Uostalom sada je trenutno veoma popularan prirodni, nepočupani look obrva.

Sjajno sjenilo
Ako imate borice oko očiju – izbjegavajte sjajna, šljokičasta sjenila jer će ih ona samo naglasiti. Ograničite se na dvije ključne točke: unutarnji kut oka i ispod obrva i to je dovoljno.

Maskara i olovka na donjem kapku
Izbjegavajte korištenje maskare i olovke za oči na donjim trepavicama/kapku jer će vam tako samo oči izgledati manje, podočnjaci tamniji, a borice naglašenije. Stručnjaci preporučaju da maskaru koristite samo u crnoj boji i gornjim trepavicama, te da tušom za oči iscrtate samo gornji kapak, i linija neka bude deblja prema vanjskom uglu, jer se s godinama taj dio oka spušta.

Pretamni ruž
Tamne boje i metalik nijanse izbjegavajte jer će vam usne izgledati tanje, a vi starije. Umjesto toga radije izaberite roskaste nijanse i sjajilo jer on dodaje na punoći.
Forum » Od Bebe za Vas » I Bog stvori Zenu » Makeup greske zbog kojih izgledate starije (*icon-0*)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: