Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » I Bog stvori Zenu » Njeni okidaci strasti (*icon-0*)
Njeni okidaci strasti
BebanaDate: Nedelja, 18.09.2011, 22:18 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Njeni okidaci strasti

U dužoj ste vezi, oboje prezauzeti poslom, gužvama u prevozu, Facebookom, Twitterom... Spontano vođenje lsada viđate samo u filmovima. Može li bolje? Može, naravno.



U istraživanju koje je nedavno sprovedeno u Kanadi, ženama i muškarcima prikazan je izbor različitih video klipova: muškarci i žene usred hetero i homoseksualnih aktivnosti, muškarci i žene dok masturbiraju, kao i bonobose - vrsta majmuna koja veoma divlje “vodi ljubav”.

Dok su puštali snimke, istraživači su merili stepen seksualnog uzbuđenja kod učesnika, koristeći uređaje koji precizno utvrđuju rast penisa i oticanje vagine. Takođe, učesnici su i sami procenjivali sopstveno seksualno uzbuđenje.

Rezultati kod muškaraca su bili jasni - njihove erekcije su se poklapale sa uzbuđenjem koje su sami procenili. Ali, žene su bile druga priča.

Strejt žene tvrdile su da su ih privukli muškarci, dok su lezbijke tvrdile da su to bile žene i nijedna od dve grupe nije prijavila da su bile uzbuđene gledajući majmune.

Ali, rezultati su pokazali da su se žene uzbuđivale gledajući sve od navedenih snimaka, ali da njihov um to nije registrovao, piše "Mens helt" (Men's Health).

Ovaj rezultat se slaže i sa modelom ponašanja kod žena - njihova želja za seksom će se probuditi tek kada se ona fizički uzbudi. Ovo zvuči kao začaran krug, ali vi ga možete 'probiti'.

Prema dr Rouzmeri Beson, psihijatru, ženina želja za seksom je kompleksna i uključuje emocionalnu bliskost i osećaj stalne udobnosti.

Dr Bruk Sil, bihevioralni terapeut iz Vankuvera, na to gleda ovako: “Pomoglo bi kada bi muškarci i žene shvatili da je u redu da započnu odnos i ako nemaju seksualnu želju. Potrebno je staviti sve one druge stvari na pravo mesto: emocionalnu bliskost, volju, stimulisanost i želja će sama doći”.

Čekanje na spontanost može da potraje zauvek.
Forum » Od Bebe za Vas » I Bog stvori Zenu » Njeni okidaci strasti (*icon-0*)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: