Bebana | Date: Cetvrtak, 03.11.2011, 22:02 | Number # 1 |
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
|
Piletina sa orasima i šampinjonima
Vreme pripreme: 25 minuta
Sastojci: 700 grama pilećeg belog mesa 250 grama šampinjona 1 crni luk 2 šargarepe 100 grama oraha đumbir peršun 1-2 kašike paradajz pire ulje, so, biber
Postupak pripreme:
1 Iseckati sitno luk, šampinjone i šargarepu i dinstati u 3 kašike ulja. Začiniti sa malo soli i bibera.
2 Posle 5 minuta dodati belo meso isečeno na kockice, dinstati dalje, pa dodavati beli luk i iseckane orahe. Naliti sa malo vode po potrebi i ostaviti da kuva 10-15 minuta na blagoj vatri. Dodati kašiku dve paradajz pirea, po ukusu, zatim đumbir u prahu i peršun.
3 Služiti uz baren pririnač ili pire krompir.
|
|
| |
Bebana | Date: Cetvrtak, 10.11.2011, 22:04 | Number # 2 |
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
|
Punjeno pileće belo meso
Sastojci:
4 pileća bela mesa, 200g spanaća, 25g sira, 500g paradajza, 1 glavica crnog luka, 2 kašike začina, 3 kašike putera i malo svežeg peršuna
Priprema
Belo pileće meso oprati i osušiti,a onda zaseći na nekoliko mesta da se dobiju dzepovi. Spanać oprati i propržiti na malo putera sa lukom iseckanim na kockice,a zatim skloniti sa vatre i masi dodati sir isečen na kockice.Smesom puniti meso i dzepove zatvoriti čačkalicama.
Paradajz preliti vrućom vodom, pa oljuštiti i iseći na kockice.
Meso natrljati začinima.U tiganju ugrejati puter i na njemu propržiti meso tako da sa svih strana dobije zlatno žutu boju. Zatim dodati paradajz, posoliti, pobiberiti i dinstati desetak minuta.
|
|
| |