Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Zasto stvari krenu naopako
Zasto stvari krenu naopako
BebanaDate: Sreda, 05.10.2011, 23:06 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Zašto stvari krenu naopako





Poslovni stres, financijske boljke, briga za bolesnog člana obitelji i drugi stresovi mogu upropastiti seksualni doživljaj....


Ima dana kada nam sve polazi od ruke, kao i onih u kojima nam sve zapinje. Tako je i u seksu. I dok se još možemo pomiriti sami sa sobom kada nam u krevetu prvi put zapne, pa i drugi put nađemo opravdanja za fjasko, već treći put ...se nakon nedorečenih ljubavnih zagrljaja nađemo u nedoumici - pa što se to događa? Ali nema razloga za zabrinutost. Naime na naš seks, kao uostalom i na čitav naš život, utječu i čimbenici koji nas okružuju. No, ipak da vidimo koji su to neprijatelji našeg uspješnog seksualnog života. Čim ih definiramo, naravno, lakše ćemo se protiv njih i boriti.

Stres

Postoje osobe koje su učinkovite i uspijevaju obaviti niz stvari dok su pod stresom. No, osjećati se seksi pod stresom nije jedna od njih. Poslovni stres, financijske boljke, briga za bolesnog člana obitelji i drugi stresovi mogu upropastiti seksualni doživljaj. Jednostavno, misli vas vode u pravcu koji vaš libido ne može slijediti. Kako biste imali svoju razinu stresa pod kontrolom, možete naučiti niz metoda nošenja sa stresnim situacijama, poput meditacije, ili potražiti savjet stručnjaka. Možete popiti i tabletu za smirenje. A možete vašem partneru objasniti da niste u formi i prepustiti se njegovu maženju. Ako vas i ne ‘zapali’, ugoda dodira će vas smiriti.

Alkohol

Piće ili dva može vas oraspoložiti i pripremiti teren za vruće zagrljaje, no alkohol nije uvijek i najbolji pokretač seksa. Naime, poznato je kako alkohol opušta i uklanja kočnice, no može i otupiti seksualni nagon. Također, ne smatraju svi opijenost vinom, privlačnom karakteristikom partnera. Što je rečeno za alkohol, također vrijedi i za droge. Ako se već volite opustiti uz dobro vino, pobrinite se da ne popijete previše. Pričanje gluposti, bezralzožno plakanje ili ljutnja, a sve to obavijeno neugodnim zadahom nikome nije ugodno, zar ne?

Premalo sna

Ako osjećate nedostatak seksualne želje, možda je u pitanju prerano ustajanje ujutro, ili prekasni odlazak na spavanje. Štogod ometalo vaš dobar noćni odmor, također utječe i na libido. Premalo sna uzrokuje umor, a umor potkopava seksualnu želju. Prije nego što se počnete osjećati ‘očajno’ jer vam se ne da seksati, dobro se naspavajte. Velika je vjerojatnost da ćete nakon dobrog sna pružiti ruku koja će sama krenuti tamo gdje treba po tijelu vašeg partnera.

Roditeljstvo

Roditeljstvo samo po sebi neće “ubiti” svaku želju za seksom. No, ponekad je teško biti intiman i pronaći vrijeme za seks kada djeca “vrebaju” iza svakog kuta. Stoga probajte osigurati vrijeme samo za vas i partnera, a za djecu neka se privremeno pobrine obitelj ili dadilja. Vrijeme ranog roditeljstva odlična je prilika i za podizanje libida maženjem ili erotskim masažama. Ritual možete započeti goli u krevetu ili kupaonici, poigravajući se ritmom i intenzitetom dodira. Podražena mjesta uskoro možete početi ljubiti, krećući se prema sve osjetljivijim dijelovima. Ta bi vas igrica mogla vratiti do osnova međusobne povezanosti i privlačnosti.
BebanaDate: Sreda, 05.10.2011, 23:06 | Number # 2
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Slika o sebi

Teško se osjećati privlačnim, ako patite od nedostatka samopouzdanja zbog neatraktivnog izgleda, bilo to realno stanje stvari ili ne. Primjerice, brojne se djevojke osjećaju debelima, pa ne vole da ih itko drugi gleda, što svakako nije dobra polazna točka za zdrav seksualni život. Ako vaš partner ima sličnih problema, uvjerite ga kako vam je privlačan.

Također, vježbanje, kojem se mnogi priklone kako bi se učvrstili i izgledali bolje, ne samo da jača samopouzdanje, već i pozitivno utječe na libido. Prema tome, dogovorite se s partnerom, krenite zajedno u teretanu, vježbajte i zajednički dotjerajte tijela. Bit ćete zadovoljni, rado ćete se pokazivati i seks će vam biti puno, puno bolji. Uostalom, nitko vam ne brani da u teretani malo pogledom prošvrljate i naokolo. A pogled na muške mišiće svih vrsta i naziva, koji se ocrtavaju pod uskim majicama i hlačicama može biti stimulativan, vrlo, vrlo.

Šutnja

Ništa na odnos ne djeluje tako razorno kao šutnja, skrivanje i neiskazivanje osjećaja. Ovo sve dovodi do toga da se ljubavni odnos pretvori u “ništa”, a takav način života ne utječe negativno samo na seks, nego i na ostale segmente života. Naime, osjećaji su energija: mogu se iskazivati u raznovrsnim oblicima, ali ne mogu biti uništeni. Nemoguće je blokirati jedan osjećaj, a da pritom ne ugušimo i neki drugi.

Kada god ne pokažemo da smo ljuti, progutamo dio sebe. Kada partneru ne pokažemo da nas je povrijedio, izgubimo jedan dio svojih osjećaja. Ako stalno potiskujemo negativne osjećaje, vremenom blijedi i ono što je u nama pozitivno, te postajemo osobe koje međusobno ništa ne osjećaju: ni veselje, ni ljutnju, žalost ili ljubav. Pokažite što vam je drago, a što nije. Iskažite svoje osjećaje riječim. Kako bi se reklo ‘ispraskajte se’, a pomirba u spavaćoj sobi, nakon što izbacite iz sebe sve frustracije i negativne osjećaje, bit će ‘veliki prasak’.

Preaktivan društveni život

Zabave, večere, pića s prijateljima... Nakon svih druženja, nijedno od vas nema snage za drugoga. Naravno da i dalje želite seks, ali oboje uživate i u izlascima s prijateljima. Mora li jedno isključivati drugo? Naravno da ne mora, ali morate makar što se tiče izlazaka imati mjeru. Ostavite si vremena za sebe. Pa ne morate baš biti na svim događajima za koje ste dobili pozivnice, baš na svim otvaranjima novih klubova, kinoprimjerama, modnim revijama, domjencima... Ionako u svim sličnim prigodama vidite iste ljude. Ostanite ponekad kući sa svojim partnerom, zajedno večerajte uz svijeće i laganu glazbu, pa se istuširajte, masirajte, mazite...Vidjet ćete, nećete ni pomisliti na događaj koji ste propustili.

Ljubomora

Baš kao što je čaša vina dnevno dobra za srce i mala doza ljubomore prija svakoj vezi. Međutim, ako ljubomora prelazi u opsesiju, pa partnera stalno ispitujete gdje i sa kim je bio, on će veoma brzo poželjeti pobjeći. Ljubomora je nešto što može uništiti svaku vezu. Nitko nema volje za seks prije kojeg mora odgovoriti na niz pitanja: Gdje si bio? S kim si bio? Zašto si bio? Kako si bio? Prema tome pametno - ako ga već morate, ali baš morate, podvrgnuti unakrsnom ispitivanju, ostavite to za poslije seksa. Nakon vrućih zagrljaja i pružanja međusobnih užitaka, možda vas prođe volja za inkvizicijom.

Rutina

Rutina je mač sa dvije oštrice. Ona može biti prednost, jer donosi izvjesnu količinu sigurnosti u vašem seksualnom životu. Ali vrlo lako može dovesti do dosade koja će ugroziti vezu. Ako primijetite da vam je seks postao šablonski, pod hitno uvedite neke novosti. Hoće li to biti erotska masaža, zajedničko proučavanje Kama Sutre, kožno odijelo i bič... nije važno. Važno je samo da vas oboje zapali.
Forum » Od Bebe za Vas » Bebin kutak » Zasto stvari krenu naopako
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: