Početna Registracija Login
[ Najnoviji Postovi · Članovi · Pravila foruma · Pretraga · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Ulaz » Čekaonica » Fejsbuk aplikacija izvlači brojeve telefona iz smartfona (*icon-0*)
Fejsbuk aplikacija izvlači brojeve telefona iz smartfona
BebanaDate: Sreda, 05.10.2011, 23:25 | Number # 1
Username: Bebana
Poruke: 454
Nagrade: 5
Reputacija: 1
Reproofs:
Offline
Nove primedbe za narušavanje privatnosti društvene mreže

Čini se da čelnici Fejsbuka stalno priređuju neprijatna iznenađenja svojim korisnicima. Tako su se nedavno korisnici ponovo našli u problemima s privatnošću nakon što je otkriveno da najpopularnija društvena mreža prilikom sinhronizacije, putem aplikacije za neki od pametnih telefona, iz uređaja izvlači telefonske brojeve koji se nalaze u imeniku.



Pažljivo s upotrebom aplikacija za društvene mreže na vašem mobilnom telefonu

Ali pre nego što počnete da paničite, važno je naglasiti da “izvučene” brojeve mobilnih telefona svojih Fejsbuk prijatelja možete da vidite samo vi, a ne cela mreža.


- Glasine da sve vaše telefonske kontakte mogu da vide svi na Fejsbuku nisu istinite. Naša lista kontakata postoji već odavno. Telefonske brojeve koji se tamo nalaze su vaši prijatelji sami objavili na Fejsbuku ili ste vi sami sinhronizovali svoj mobilni sa Fejsbukom. Baš kao i na vašem telefonu, vi ste jedini koji možete da vidite ove brojeve - objasnili su prestavnici ove društvene mreže.


Reč je o opciji ‘Phonebook Contacts’ (Kontakti imenika’ koja postoji već nekoliko godina iako korisnici tek sada počinju da je primećuju.


Da biste došli do nje potrebno je da odete u gornji desni ugao, kliknete na ‘korisnički račun’ (Account) i da odaberete ‘Uredi listu prijatelja’ (Edit friends). Kada se otvori taj prozor levo gore odaberite opciju ‘Kontakti’ (Contacts) i tamo ćete videti brojeve telefona.

Ukoliko vam se ova opcija ne sviđa, klikom na ovaj link www.facebook.com/contact_importer/remove_uploads.php možete da obrišete ceo Fejsbuk telefonski imenik.
Forum » Ulaz » Čekaonica » Fejsbuk aplikacija izvlači brojeve telefona iz smartfona (*icon-0*)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: