Main Registration Login
Live Traffic Feed
Calendar
«  Decembar 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Prijatelji Foruma
.......................................... ..........................................
Statistics
Main » 2010 » Decembar » 29

Mozak je poput muskulature, ukoliko ne vežbamo izgubićemo kondiciju. Stvarajući nove sinapse (živčana struktura pomoću koje se prenose informacije iz tela u mozak i obrnuto kao i iz jednog dela mozga u drugi) među nervima, pomažemo informacijama, koje se nalaze u našoj memoriji, da tu duže opstanu i postanu permanentne, pospešujući time proces pamćenja. Najbolje "vežbe za mozak" su nove informacije, poželjno je što više i što raznovrsnijih sadržaja "konzumirati" kako bismo ostali u formi za usvajanje novih sadržaja.

Važno je i da naša fizička kondicija bude dobra, jer i mentalne napore telo ume da prepozna kao i one fizičke (umor, pospanost...), pa nam kondicija služi kako bi telo moglo da izdrži sve napore koji su pred njim. ... Read more »

Views: 373 | Added by: Lalaso | Date: 29.12.2010 | Comments (0)

I danas je jednako snažna želja da se dobije određeni spol djeteta. Neka istraživanja govore da bi čak 90 posto roditelja izabralo spol djetata kada bi postupak bio jednostavniji. Najveća promjena u odnosu na prošlo vrijeme jest u tome što su u nekim dijelovima svijeta sada djevojčice više na cijeni, a neke kulture i dalje više cijene dječake. U SAD-u postoje i ozbiljne inicijative da se zabrani otkrivanje spola na ultrazvuku jer neke roditelje, posebno kada je o višeplodnim trudnoćama riječ, dovodi do prekida trudnoće zbog spolne diskriminacije.
Kako funkcionira odabir spola?

Svaki roditelj daje polovicu genetskog materijala. Majka je genetski XX i ona budućem djetetu daje samo X. Otac je kombinacija, odnosno XY i može doprinijeti s X ili s Y. To znači da je sperma faktor koji odlučuje o spolu djeteta. Tijekom spolnog odnosa u vaginu se izbaci oko 200 milijuna spermija, mješavine X i Y. Najvjerojatnije će jedan uspjeti probiti opnu jajašca.
Metoda dr. Shettlesa

D ... Read more »

Views: 374 | Added by: Lalaso | Date: 29.12.2010 | Comments (0)

OVAN
Godina 2011. za vas će biti dinamična i pozitivna. To ne znači da će biti laka, naprotiv, očekuje vas naporan rad i delovanje, ali ćete poluge napretka i rasta ipak imati u svojim rukama. Možete biti suočiti sa izazovima u karijeri u prvoj polovini godine. Međutim, imate realne izglede da prevladati sve poteškoće.

Od maja 2011. godine dolazi povoljniji period za vaše finansije. Tada vam predstoji razdoblje pojačane mudrosti i jasnoće misli, koje svakako treba iskoristiti.

Druga polovina godina vreme je za svojevrsno učenje novih lekcija, ali i primenu onoga što ste naučili. Nove misli i ideje do kojih ste došli, sada bi trebale da iniciraju važan napredak u narednih nekoliko godina.

Od maja 2011. posebno kontrološite svoje komunikacije i nastupe, kako javne tako i one u krugu bliskih osoba. Moguće je da pokvarite odnose u porodici, osim ako budete u s ... Read more »

Views: 212 | Added by: Lalaso | Date: 29.12.2010 | Comments (0)