Main Registration Login
Live Traffic Feed
Calendar
«  Decembar 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Prijatelji Foruma
.......................................... ..........................................
Statistics
Main » 2010 » Decembar » 27
Pred novogodišnje ludilo i gužve po prodavnicama beogradska policija skreće pažnju da u centru grada operiše čak 110 dugoprstih lopova


Ilustracija (Guliver/Getty Images)

Broj džepnih krađa u Beogradu povećan je u poslednje dve godine za čak 62 odsto, a u centru prestonice operiše čak 110 džeparoša, govore najnoviji policijski podaci koje prenosi "Kurir".

Dok broj drugih krivičnih dela stagnira ili čak opada, sve je više kriminalaca koji zavlače ruke u tuđe džepove.

"Problem je u blagoj kaznenoj politici koju često primenjuju tužioci i sudije. Maksimalna zatvorska kazna za džeparenje je tri godine, ali većina izrečenih presuda je od tri do pet meseci zatvora", kaže šef Odseka za suzbijanje džepnih krađa beogradske policije Aleksandar Mitrović.

Kao primer ovaj policajac navodi slučaj devojke od 32 godine koju su policajci u prvih pet meseci ove godine uhvatili na delu čak sed ... Read more »

Views: 236 | Added by: Lalaso | Date: 27.12.2010 | Comments (0)

Ekipa emisije "Gradimo veće i bolje", koja je došla da snimi dokumentarac o izgradnji novog mosta preko Ade Ciganlije, pokradena u beogradskom hotelu. Lopovi odneli pasoš, dve jakne i skupocenu kameru.

Ekipa američkog "Diskaverija" , koja je početkom decembra boravila u Beogradu da bi snimila emisiju "Gradimo veće i bolje" o novom mostu preko Ade, pokradena je u hotelu u kojem je bila smeštena, otkriva "Press".

Kako list saznaje, članovi ekipe "Diskaveri" kanala bili su smešteni u jednom od hotela u Balkanskoj ulici, a dok su snimali na gradilištu, iz hotelske sobe su im nestali jedan pasoš, dve jakne i skupocena kamera.

Srećom, video-materijal za emisiju koji bi trebalo da afirmativno predstavi Beograd ranije su prepakovali, pa je izbegnut još veći skandal.

"Ekipa Diskaverija bila je smeštena na prvom spratu hotela u Balkanskoj ulici. S obzirom na to da je ulica pod velikim n ... Read more »

Views: 327 | Added by: Lalaso | Date: 27.12.2010 | Comments (0)

Brazilka se probudila samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da bude sahranjena.

Marija das Dores (88) proglašena je mrtvom 22. decembra u bolnici gde je bila smeštena zbog začepljenja arterija. Lekari su procenili da ne daje više znake života, da nema puls niti krvni pritisak, i "telo" je odneto u lokalni pogrebni zavod.

Tri dana kasnije, samo nekoliko sati pre zakazanog termina sahrane, jedan radnik u mrtvačnici sa zaprepašćenjem je ustanovio da "pokojnica" diše. Ona je odmah prebačena na odeljenje intenzivne nege u istoj bolnici u kojoj su je proglasili mrtvom.

"Drago mi je da je majka ipak živa, ali nije mi jasno zašto su se u bolnici poneli tako neodgovorno. Verovatno ćemo tužiti bolnicu", rekla je njena ćerka Kustodija Amansijo.

(MONDO)

Views: 249 | Added by: Lalaso | Date: 27.12.2010 | Comments (0)