Main Registration Login
Live Traffic Feed
Calendar
«  Mart 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Prijatelji Foruma
.......................................... ..........................................
Statistics
Korisnici Internet Explorera, njih oko 900 miliona širom sveta, izloženi su opasnosti od krađe privatnih podataka zbog velikog sigurnosnog baga koji je otkriven u pretraživaču kompanije Microsoft.

Greška je prisutna u svim verzijama operativnog sistema Windows, a trenutno se može rešiti "zakrpom" koju korisnici mogu skinuti OVDE.

Problem se nalazi u skripti koja predstavlja sigurnosni rizik i koju hakeri mogu iskoristiti za krađu podataka korisnika. Ali, iz Microsofta tvrde da još nije registrovan nijedan napad, što verovatno znači da hakeri još nisu pronašli problematičnu skriptu.

"Glavni problem je što može doći do odavanja poverljivih informacija koje korisnik nije imao nameru da otkrije. Svesni smo da problem postoji, ali do sada nije bilo indikacija da je neko pokušavao da eskploa ... Read more »

Views: 357 | Added by: Lalaso | Date: 02.02.2011 | Comments (0)

Mačka je dobila poziv za porotničku dužnost, sud vlasnicima saopštio da "nije neophodno da savršeno govori engleski".


Guliver/Getty images

Porodica Espozito iz Bostona dobila je poziv od suda da se "članica porodice po imenu Tebi Sel" pojavi u sudu 23. marta, kako bi ispunila porotničku dužnost.

Zapanjena vlasnica Ana Espozito pisala je sudu i objasnila da je Tebi Sel crno-bela ženka domaće mačke, ali je od nadležnih dobila kratak odgovor da svejedno mora neizostavno da se pojavi u Višem sudu okruga Safok.

Espozitova je na prethodnom popisu stanovništva prijavila i Tebi Sel, ali je njeno ime jasno unela u polje obeleženo sa "Kućni ljubimci".

Ana je pozvala sud i pokušala da objasni da mačka ne ume da govori, niti da razume engleski jezik.

"Ako ode i postave joj pitanje da li je optuženi kriv, šta da im odgovori - mjau?", rekla je ona lokalnoj štampi.

Sajt posveć ... Read more »

Views: 353 | Added by: Lalaso | Date: 19.01.2011 | Comments (0)

Vladar Kuvajta, emir Sabah al-Ahmad al-Sabah, saopštio je da će svako od njegovih 1,12 miliona sugradjana dobiti po 1.000 kuvajtskih dinara (oko 2.700 evra) povodom tri važne godišnjice koje ova mala zalivska zemlja obeležava 2011. godine.

Svi Kuvajćani će, pored toga, moći besplatno tokom 14 meseci da uzimaju osnovne životne namirnice, piše onlajn časopis "7sur7".

Naime, Kuvajt ove godine proslavlja 50-godišnjicu nezavisnosti, 20-godišnjicu od oslobodjenja od sedmomesečne iračke okupacije i petogodišnjicu od emirovog ustoličenja.

Ova odluka se odnosi samo na državljane Kuvajta, a ne i na 2,4 miliona stranaca na radu u ovoj zemlji.

Tanjug | 18. 01. 2011.

Views: 334 | Added by: Lalaso | Date: 18.01.2011 | Comments (0)

Još jedna misteriozna smrt ptica koje padaju s neba

Oko 500 ptica je palo u mestu Point Kupe, izjavila je predstavnica za ribolov i faunu Luizijane Olivija Votkins (Watkins) i dodala da se ne zna uzrok njihovog uginuća.

ČIKAGO, 4. januara 2011. (Beta-Ecotopia/AFP) – Nova grupa mrtvih ptica koje misteriozno padaju s neba otkrivena je danas na jugu SAD, u Luizijani, posle sličnog fenomena u susednoj američkoj državi Arkanzas, saopštile su danas lokalne vlasti.

Oko 500 ptica je palo u mestu Point Kupe, izjavila je predstavnica za ribolov i faunu Luizijane Olivija Votkins (Watkins) i dodala da se ne zna uzrok njihovog uginuća.

“Poslali smo uzorke u laboratoriju u Misuriju i čekamo rezultate”, dodala je ona.

Slični fenomen se dogodio u novogodišnjoj noći u Arkanzasu. Stanovnici jednog malog ... Read more »

Views: 322 | Added by: Bebana | Date: 05.01.2011 | Comments (0)

Južnokorejski LG je proizveo 3D LED televizor sa najvećim ekranom na svetu, koji će premijerno predstaviti na sajmu elektronike za široku potrošnju CES (Consumer Electronics Show), od 6. do 9. januara u Las Vegasu.

Novi televizor ima dijagonalu od 72 inča - LZ9700, sa potpunim retro-osvetljenjem, a stručnjaci ističu da pruža odličnu fluidnost slike, kako u 2D, tako i u 3D tehnologiji.

On sadrži i "smart TV" tehnologiju za gledanje video sadržaja sa veba i opciju "smart šer" za uvid u audio-vizuelne sadržaje na lokalnoj mreži ili na USB priključku.

Nakon predstavljanja na CES-u, televizor bi ubrzo trebalo da se nađe na evropskom, azijskom i severnoameričkom tržištu.

Cena još nije poznata, a zainteresovani kupci očekuju da neće biti proporcionalna njegovoj veličini.

(Tanjug)

Views: 353 | Added by: Lalaso | Date: 05.01.2011 | Comments (0)

"Intel" je predstavio novu paletu čvrstih diskova - SSD iz serije 310. Radi se o ultrakompaktnim diskovima veličine od 1,8 inči i teškim 10 grama namenjenih PC i tablet uređajima sa pristupom Internetu.

Oni su namenjeni prenosivim računarima opremljenim sa dva diska (SSD disk ubrzava pokretanje uređaja i lansiranje aplikacija) i tablet uređajima sa pristupom vebu.

SSD 310 će biti komercijalizovani u verzijama od 40 i 80 gigabajta, po ceni od 99 i 179 dolara (za porudžbine od 1.000 komada).

Verzija od 40 gigabajta ima brzinu čitanja sadržaja od 170 Mb/s i pisanja od 35 Mb/s, a od 80 gigabajta brzinu čitanja od 200 Mb/s i pisanja od 70 Mb/s.

(Tanjug)

Views: 341 | Added by: Lalaso | Date: 02.01.2011 | Comments (0)

Zvezda “Granda” Katarina Živković pobednica je treće sezone rijalitija “Farma” sa 54,67 odsto glasova publike! Drugo i treće mesto osvojili su Marijan Rističević i Ekrem Jevrić.

Kada je proglašena pobednicom Katarina je bila u šoku, nije mogla da veruje, a u isto vreme kod nje su se smenjivali i smeh i plač.

Katarina je bila i lenjivica i otimačica muževa, Julija, farmerka kojoj je Baki “digao noge iza sena”.. Neki su je voleli, a neki joj čak i postavili dijagnozu, Bane ju je par puta naljutio lakomislenim izjavama da nije zaljubljen u nju, da ga napolju čeka devojka, a publika je saosećala i omogućila joj da postane pobednica trećeg rijalitija “Farma”.

Od takmičenja su se redom opraštali Branislav Janković (6,33 odsto glasova publike), Jovana Pajić (16,16), Zorana Pavić (21,65), Ekrem Jevrić (29,70) i Marijan Rističević (45,35).

Ono po čemu ćemo pamtiti treću sezonu p ... Read more »

Views: 334 | Added by: Lalaso | Date: 31.12.2010 | Comments (0)

Bobi Farel, frontmen grupe Boney M, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Sankt Petersburgu, saopštio je Džon Sejn, pevačev predstavnik za štampu.

61-godišnji Farel, koji je rođen na Arubi kao Roberto 'Bobby' Alfonso Farrell, prethodne večeri održao je koncert u ruskom gradu, u kojem je stekao ogromnu popularnost u doba Sovjetskog Saveza.

"Nije se osećao dobro prošle noći i imao je problema sa disanjem, ali je ipak nastupio", dodao je Sejn u izjavi za Rojters.

Ruska policija je saopštila da su uzrok Farelove smrti zasad nepoznat.

Farel će ostati zapamćen po neobičnom načinu plesanja i pevanja na plejbek za disko bend koji se proslavio hitovima kao što su "Ma Baker", "Rivers of Babylon" i "Rasputin".

Grupa Boney M, koju je osnovao nemački pevač i tekstopisac Frank Farian, dominirala je evropskim i američkim top listama krajem 70-ih godina serijom disko hitova. Sastav ... Read more »

Views: 328 | Added by: Lalaso | Date: 30.12.2010 | Comments (0)

Mozak je poput muskulature, ukoliko ne vežbamo izgubićemo kondiciju. Stvarajući nove sinapse (živčana struktura pomoću koje se prenose informacije iz tela u mozak i obrnuto kao i iz jednog dela mozga u drugi) među nervima, pomažemo informacijama, koje se nalaze u našoj memoriji, da tu duže opstanu i postanu permanentne, pospešujući time proces pamćenja. Najbolje "vežbe za mozak" su nove informacije, poželjno je što više i što raznovrsnijih sadržaja "konzumirati" kako bismo ostali u formi za usvajanje novih sadržaja.

Važno je i da naša fizička kondicija bude dobra, jer i mentalne napore telo ume da prepozna kao i one fizičke (umor, pospanost...), pa nam kondicija služi kako bi telo moglo da izdrži sve napore koji su pred njim. ... Read more »

Views: 373 | Added by: Lalaso | Date: 29.12.2010 | Comments (0)

I danas je jednako snažna želja da se dobije određeni spol djeteta. Neka istraživanja govore da bi čak 90 posto roditelja izabralo spol djetata kada bi postupak bio jednostavniji. Najveća promjena u odnosu na prošlo vrijeme jest u tome što su u nekim dijelovima svijeta sada djevojčice više na cijeni, a neke kulture i dalje više cijene dječake. U SAD-u postoje i ozbiljne inicijative da se zabrani otkrivanje spola na ultrazvuku jer neke roditelje, posebno kada je o višeplodnim trudnoćama riječ, dovodi do prekida trudnoće zbog spolne diskriminacije.
Kako funkcionira odabir spola?

Svaki roditelj daje polovicu genetskog materijala. Majka je genetski XX i ona budućem djetetu daje samo X. Otac je kombinacija, odnosno XY i može doprinijeti s X ili s Y. To znači da je sperma faktor koji odlučuje o spolu djeteta. Tijekom spolnog odnosa u vaginu se izbaci oko 200 milijuna spermija, mješavine X i Y. Najvjerojatnije će jedan uspjeti probiti opnu jajašca.
Metoda dr. Shettlesa

D ... Read more »

Views: 374 | Added by: Lalaso | Date: 29.12.2010 | Comments (0)

1 2 »